Ελληνικές πρωτιές στην Ιταλία

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι αθλητές και αθλήτριες μας που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο (22-23/10) στο διεθνές μίτινγκ βάδην στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Ελληνικές πρωτιές στην Ιταλία

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου τερμάτισε πρώτη στα 20χλμ γυναικών με χρόνο 1:32.47 ενώ καλύτερος όλων ήταν και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 1:23.21. Στον ίδιο αγώνα, ο Παναγιώτης Μουζάκης ήταν τέταρτος με 1:34.29 και ο Αριστείδης Καρναχωρίτης πέμπτος με 1:35.11.

Στα 10χλμ παίδων ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος ήταν πρώτος, πετυχαίνοντας παράλληλα πανελλήνιο ρεκόρ με 44.06.6. Το προηγούμενο ήταν 45.20 και το είχε πετύχει ο Τάκης Χρυσικός το 2005. Πίσω του τερμάτισε ο Σάββας Κραβαριώτης με 47.03 και τρίτος ήταν ο Μάριος Ντελιάς με 47.29.7. Την 5η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Βαΐτσης με 47.55.5. Στα 10χλμ. κορασίδων, η Ιουλία Μπαράκου ήταν 9η με 56.06.2.

« Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοσή μου. Δουλέψαμε με τον προπονητή μου Ναπολέων Κεφαλόπουλο σκληρά για περίπου δύο μήνες. Πρόσθεσα κάποια νέα στοιχεία στην προπόνησή μου, τα οποία φάνηκε ότι μου βγήκαν από την επίδοση που έκανα. Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία και τον μέχρι πρότινος προπονητή μου, Θανάση Δεληγιάννη για την ουσιαστική συμπαράσταση που μου παρέχει μέχρι τώρα» σχολίασε ο Παπαμιχαήλ.

Η Ζαπουνίδου, από την πλευρά της, επεσήμανε: « Όταν ξανάρχισα αθλητισμό πριν από μερικούς μήνες δεν ήμουν απολύτως σίγουρη ότι έκανα το σωστό. Τώρα ξέρω πως έκανα την καλύτερη επιλογή, γιατί εκτός των επιδόσεων συνάντησα ένα πολύ καλά οργανωμένο αγώνισμα και αυτό φαίνεται από τις συνεχείς καταρρίψεις των ατομικών επιδόσεων όλων των συναθλητών μου, οπότε αυτό με κάνει να αισιοδοξώ παρόλα τα προβλήματα που έχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, ότι στο άμεσο μέλλον εκτός των επιδόσεων θα έρθουν και μεγάλες επιτυχίες».

Ο Ντεντόπουλος δήλωσε: « Ήμουν σίγουρος για το πανελλήνιο ρεκόρ, αφού όλα τα τεστ στην προπόνηση συνέκλιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να το αφιερώσω στην προπονήτριά μου κ. Μπορνιβέλλη, αλλά και στον συναθλητή μου Βασίλη Χρυσικό. Θα ήθελα επίσης, να προσθέσω πώς για πρώτη φορά φέτος όλα τα παιδιά του αγωνίσματος αισθανθήκαμε την Ομοσπονδία τόσο κοντά μας και γι’ αυτό οι τόσο καλές επιδόσεις. Όσο για το μέλλον αισθάνομαι ότι έχω ακόμα να δώσω πολλά».

News 24/7

24MEDIA NETWORK