Ευρωπαϊκό Νέων: "Ασημένια" η Στεφανίδη στο επί κοντώ

Τρίτωσε το καλό για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην Οστράβα, καθώς μετά τα χρυσά της Βούλας Παπαχρήστου και του Λυκούργου Τσάκωνα, μετάλλιο κατέκτησε και η Κατερίνα Στεφανίδη, ασημένιο στο επί κοντώ.

Ευρωπαϊκό Νέων: "Ασημένια" η Στεφανίδη στο επί κοντώ

Η νεαρή άλτρια, που βάσει των επιδόσεων της ήταν εξ αρχής φαβορί για μια θέση στο βάθρο, έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και πετυχαίνοντας με 4μ45 ατομικό ρεκόρ πήρε τη 2η θέση. Με την επίδοση μάλιστα αυτή, ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ νέων που είχε πετύχει η Νικόλ Κυριακοπούλου το 2008.

Πέρασε με την δεύτερη τα 4μ10 και τα 4μ25, με την τρίτη τα 4μ35 και τα 4μ45. Έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον το ασημένιο, έδωσε μάχη με την Χόλι Μπρίσντεϊλ για την κορυφή, με τον πήχη να ανεβαίνει στα 4μ55. Η Βρετανίδα τα πέρασε με την πρώτη, η Στεφανίδη δεν τα κατάφερε και έτσι τα πλασαρίσματα έμειναν ως είχαν, με την Γερμανίδα Ανίκα Ρολόφ να κατακτά το χάλκινο με 4μ40.

" Είμαι ευτυχισμένη. Είχα έλθει με στόχο μετάλλιο, ουσιαστικά το ασημένιο, αφού η Βρετανίδα έχει 4,70μ. ρεκόρ. Τον πέτυχα. Είμαι διπλά χαρούμενη, διότι εξασφάλισα μετάλλιο με το τρίτο άλμα, μετά πάλι με το τρίτο πήρα το ασημένιο. Εδειξα, λοιπόν, ότι είμαι μαχητική. Εκανα και ατομικό ρεκόρ και μετά δοκίμασα στα 4,55, διότι η Βρετανίδα είχε περάσει τα 4,50 με την πρώτη και, ακόμη και να τα περνούσα κι εγώ, πάλι δεν την κέρδιζα. Στα 4,55 έκανα ένα καλό άλμα, το δεύτερο, αλλά τα άλλα στην πραγματικότητα δεν... ήθελα να τα δοκιμάσω. Ο αέρας ήταν ενοχλητικός. Στο πρώτο και στα 4,45 και στα 4,55 "πήρε" πλάγια το κοντάρι" ήταν τα πρώτα λόγια της δευτεραθλήτριας Ευρώπης.

Και πρόσθεσε: " Ισως έπρεπε να επιχειρήσω στα 4,50, για το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα το επιδιώξω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θα υπάρχει συναγωνισμός με τη Νικόλ (σ.σ. Κυριακοπούλου) και τα άλλα κορίτσια (σ.σ. Σκαφίδα, Εμμανουήλ, Λεδάκη)".

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στον ίδιο τελικό, η Λορέλα Μάνου ήταν 11η με 3μ90.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Τρέμος κατετάγη 10ος στον τελικό της δισκοβολίας, έχοντας καλύτερη βολή στα 55μ08, που έκανε στην δεύτερη προσπάθεια του. Οι άλλες ήταν στα 52μ56 και στα 54μ87.

Στα 4Χ100μ. οι Κώστας Κουτσουκλάκης, Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Στράτος Φραγκούλης και Λυκούργος Τσάκωνας έκαναν 40.37 και τερμάτισαν πέμπτοι στην προκριματική σειρά τους αλλά πέρασαν στον τελικό χάρη στον χρόνο. Σ' αυτόν όμως δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, καθώς έπεσε η σκυτάλη στην τελευταία αλλαγή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK