Η Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ μίλησε για την Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας στον Τύμβο του Μαραθώνα. Ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή Νοεμβρίου 2011.

Η Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Δημάκου:

"Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας έχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό στερέωμα , μιας και έχει τα προνόμια της χρήσης των ιστορικών συμβόλων του Μαραθωνίου, δηλαδή της Αυθεντικής Μαραθώνιας διαδρομής , η οποία περιλαμβάνει την Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου του 1896 , τον Τύμβο του Μαραθώνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από το 2007 , ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει κάθε χρόνο την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου Αθηνών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου Μαραθώνα , δίνοντας έτσι στο εθνικό και διεθνές κοινό τη μοναδική ιστορική διάσταση αυτού του γεγονότος.

Με αφορμή τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ,ο αρχαιολογικός χώρος του Τύμβου του Μαραθώνα μεταβάλλεται σε κέντρο του παγκόσμιου Μαραθώνιου Κινήματος καθώς αναδεικνύονται:

Η γενεσιουργός αιτία του αγωνίσματος , η Μάχη του Μαραθώνα και ο θρυλικός οπλίτης – ημεροδρόμος.

Η πόλη και ο Τύμβος του Μαραθώνα, καθώς και η περιοχή ευρύτερα ως η έδρα του Μαραθωνίου Κινήματος .

Η κορυφαία στιγμή του κινήματος των Μαραθωνίων , ο πρώτος Ολυμπιακός Μαραθώνιος του 1896 που τερμάτισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η σχέση του Μαραθωνίου και της Ελλάδας με το Ολυμπιακό Κίνημα.

Η Αυθεντική διαδρομή και η μοναδικότητας" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK