Ισοπαλία... κορυφής για Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στη Ρώμη

Χριστίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν τα 4μ75 στο Diamond League της Ρώμης.

Ισοπαλία... κορυφής για Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στη Ρώμη

Υπόθεση για Χριστίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν η κορυφή στον αγώνα του επί κοντώ στο Diamond League της Ρώμης. Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες μετέτρεψαν έναν σπουδαίο αγώνα σε δική τους μονομαχία.

Η νίκη πήγε στη Στεφανίδη που ξεπέρασε τα 4μ75, ισοφάρισε το εφετινό ρεκόρ της και έδειξε για μία ακόμη φορά πως διανύει πολύ καλή σεζόν. Η 26χρονη άρχισε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στα 4μ50, συνέχισε δίχως πρόβλημα στα 4μ60 και 4μ70 κι έπειτα ανέβηκε πάνω από τα 4μ75.

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4μ80, ύψος στο οποίο η Στεφανίδη δοκίμασε μία φορά κι έπειτα συνέχισε με δύο άκυρα άλματα στα 4μ85, για να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Πλέον η Στεφανίδη δεν συνεχίζει απλώς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά με 24 βαθμούς απολαμβάνει την διαφορά των εννέα βαθμών που την χωρίζουν από τη Νικόλ Μπούχλερ.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ο αγώνας και για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, όχι μόνο γιατί με την δεύτερη θέση μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της βαθμολογίας, αλλά πολύ περισσότερο γιατί με την αγωνιστική εικόνα έδειξε να βρίσκει τον εαυτό της. Η έμπειρη αθλήτρια πριν από το 4μ75, που ξεπέρασε με τη δεύτερη και αποτελεί εφετινό ρεκόρ ξεπέρασε τα 4μ45 και 4μ55 με τη δεύτερη και τα 4μ65 με την πρώτη, ενώ έπειτα απέτυχε στα 4μ85 μέτρα. Η Κυριακοπούλου μπήκε στη σεζόν με μικροπροβλήματα, που δεν της είχαν επιτρέψει να κυνηγήσει μεγάλα άλματα.

Οι δύο αθλήτριες θα μεταφέρουν την... κόντρα τους στο Μπέρμιγχαμ, στο έκτο Diamond League της χρονιάς, την Κυριακή (5/6).

News 24/7

24MEDIA NETWORK