Λ.Παπακώστας: "Ο Δημήτρης μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα"

Το ταλέντο του Δημήτρη Χονδροκούκη αποθεώνει ο Λάμπρος Παπακώστας. Ο σπουδαίος άλτης μιλάει στο Contra.gr και αναλύει γιατί ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής "μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα".

Λ.Παπακώστας: "Ο Δημήτρης μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα"

Ακριβώς 17 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (12/3) από την ημέρα που ο Λάμπρος Παπακώστας "πετούσε" στα 2μ35 και κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Βαρκελώνης το 1995.

Ο καταξιωμένος άλτης έχει αποχωρήσει εδώ και πολύ καιρό από τη δράση, το ρεκόρ του όμως παραμένει στους πίνακες του ΣΕΓΑΣ. Την Κυριακή ο Δημήτρης Χονδροκούκης το αμφισβήτησε ανοιχτά στην αρένα της Κωνσταντινούπολης, δεν το κατέρριψε, αλλά έφυγε με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

" Ο Δημήτρης μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα, το ρεκόρ μου δεν μπορεί να σπάσει; Άλλωστε τα ρεκόρ είναι για να σπάνε" , ήταν η πρώτη ατάκα του Λάμπρου Παπακώστα αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στο νέο παγκόσμιο πρωταθλητή. " Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη. Ήταν τρομερός, όπως και ο Μπανιώτης βέβαια. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, τον παρακολούθησα όλο, αν και χρειάστηκε να τον δω από τα ιταλικά κανάλια. Τα παιδιά αγωνίστηκαν απέναντι στα κορυφαία ονόματα και τα πήγαν περίφημα" .

Για τους πολλούς οι προσπάθειες στο άλμα εις ύψος φαίνονται ίδιες απ' όλους τους αθλητές αλλά δεν είναι. Ο Λάμπρος Παπακώστας παραδέχεται ότι " τα στιλ μας διαφέρουν λίγο. Όμως πρέπει να ομολογήσω ότι του Δημήτρη το στιλ είναι πολύ σωστό και μπορεί να βγάλει πολύ ψηλά άλματα. Αν έπρεπε να του δώσω μια συμβουλή, αυτή θα ήταν να μην αλλάξει τίποτα".

Την πορεία του Δημήτρη Χονδροκούκη παρακολουθεί από παλιά ο Λάμπρος Παπακώστας όντας και φίλος του πατέρα και προπονητή του Κυριάκου: " Είναι πραγματικό ταλέντο και το έχει δείξει εδώ και χρόνια. Είμαστε φίλοι με τον πατέρα του και προπονητή του και τον έχω δει και στα δύσκολα όταν είχε τα προβλήματα τραυματισμών". Αναφερόμενος στη σχέση πατέρα - προπονητή που έχει ο Δημήτρης με τον Κυριάκο είπε: " Η συνεργασία αθλητή προπονητή είναι πάνω απ' όλα χημεία. Αν λειτουργεί, τότε όλα καλά".

Ένα μήνυμα στο κινητό πρόλαβε να στείλει ο Λάμπρος Παπακώστας στο νέο παγκόσμιο πρωταθλητή αφού περιμένει να τον δει από κοντά. Άλλωστε έχει πολλά να του πει ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων: " Μπορεί να κάνει κι εκεί την μεγάλη επιτυχία. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Με τους ίδιους αθλητές θα αναμετρηθεί. Η ψυχολογία πλέον είναι με το μέρος του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK