Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Πιο μαζική απο ποτέ θα είναι η συμμετοχή στα 5 και 10 χλμ. που θα διεξαχθούν παράλληλα του Κλασικού Μαραθωνίου. Ανάμεσα στους περίπου 9500 δρομείς και σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ που θα γίνουν στις 13 Νοεμβρίου παράλληλα με τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με εκκίνηση και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.

Αν και πολλοί δρομείς των μεγάλων αποστάσεων επέλεξαν να κατεβούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, που θα γίνει την ίδια ημέρα παράλληλα με τον διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αρκετοί είναι αυτοί που θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλό αγωνιστικό τεστ σε μικρότερες αποστάσεις, ενόψει της νέας σεζόν.

Μεταξύ των ονομάτων που ξεχωρίζουν στα 10 χλμ βάσει των δηλώσεων συμμετοχής, είναι αυτά του Κώστα Πούλιου ο οποίος πρόσφατα έπιασε το χαμηλό όριο για τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του περσινού νικητή στην απόσταση Θεοδόση Καλδή, του Γιάννη Ζερβάκη και του Κώστα Δρόσου.

Στις γυναίκες θα έχουμε τη νικήτρια του 2010 στα χλμ Πόπη Αστροπεκάκη και την Κατερίνα Φωτοπούλου, ενώ στα 5 χλμ θα μετάσχει ο Χριστόφορος Μερούσης, νικητής του αγωνίσματος τόσο το 2009 όσο και το 2010.

Συνολικά στους δύο αγώνες δρόμου θα πάρουν μέρος 9.500 αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα 4.500 στα 5 χλμ και 5.000 στα 10 χλμ. Η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα δοθεί στις 09.30 μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα τα 5 χλμ και δεξιό τα 10 χλμ), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Για τους Αθηναίους οδηγούς οι δρόμοι που θα κλείσουν το πρωί της Κυριακής για τους δρομείς των 5χλμ. είναι: Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Β.Κων/νου – Ριζάρη – Β.Σοφίας – Β.Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Β.Αμαλίας – Β.Όλγας – Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για τα 10χλμ. οι δρομείς θα περάσουν από :Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου – Β.Σοφίας – Μεσογείων – Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή Γ.Κ.Ν. Αθηνών) – Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK