Νέα προσπάθεια για "Φειδιπίδειο Άθλο" από τον Κούρο

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 από το Ιερό του Πανός στον πεζόδρομο του Θησείου θα ξεκινήσει ο Γιάννης Κούρος τη δεύτερη προσπάθεια για την πραγματοποίηση του "Φειδιππίδειου Άθλου" μετά την πετυχημένη πρώτη εμπειρία του 2005, κατά την οποία είχε καλύψει τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα σε 53 ώρες 43'.

Νέα προσπάθεια για "Φειδιπίδειο Άθλο" από τον Κούρο

Ο κορυφαίος υπερμαραθωνοδρόμος μίλησε για τις δυσκολίες και τους στόχους που έχει αυτή η προσπάθεια και το Contra.gr ήταν εκεί: "Εχουμε κάνει πολλές προσπάθειες εγώ και οι άνθρωποι που βοηθούν στη διοργάνωση εθελοντικά και όλα θα είναι έτοιμα την ερχομενη Τρίτη. Εχω χάσει προπονήσεις αλλά είμαι καλά και πιστεύω ότι μπορώ να σημειώσω επίδοση ανάλογη με εκείνη του 2005".

Σχετικά με τους λόγους του εγχειρήματος ο Γιάννης Κούρος τόνισε: "Πρώτον φέτος συμπληρώνω 40 χρόνια αθλητικής δράσης και να μη μη παρερμηνευθεί, ότι δηλαδή κρεμάω τα παπούτσια. Είμαι 55 ετών και ισχύει αυτό που ειχα πει παλιά ότι θα επιδιώκω μεγάλες επιδόσεις μέχρι τα 60. Δεύτερον με ένα καλύτερο υπολογισμό φέτος συμπληρώνονται 2.500 χρονια από τη Μάχη του Μαραθώνα και γι αυτό γίνονται εκδηλώσεις γιορτασμού σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Τρίτον και κυριότερο η Ελλάδα κινδυνεύει και τώρα και για να αναχαιτήσει τους σημερινούς επιδρομείς πρέπει όλοι μας να κάνουμε την υπέρβαση".

Για όσα υποφέρουμε τώρα από τη Δύση η δική μου απάντηση περικλείεται στη φιλοσοφία που εκφράζουν οι στίχοι ενός ποιήματός μου με τίτλο "Απ' τα πλην θα βγάζω συν". Προσπάθησαν να με βάλουν σε κλοιό και δεν μ' άφησαν ουτε στιγμη να πιω νερό. Δεν αγάπησαν, δεν μπορούν να αισθανθούν κι ελεηλάτησαν καρδιες που τη ζωή ποθούν. Με πολέμησαν γιατί είχα την πυγμή μα δεν σκέφθηκαν πως από τα πλην θα βγάζω συν.

Προοαγγελο του Φειδιππίδειου Αθλου θα αποτελέσει για τον Γιάννη Κούρο η συμμετοχή την ερχόμενη Παρασκευή στον αγώνα από τα Δολιανά στην Τρίπολη (20 χλμ. περίπου) στο πλαίσιο τον γιορταστικών εκδηλώσεων για την Αλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821. Ο Γιάννης Κούρος βάζει ξανά στόχο να καλύψει τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK