O Μπούμπκα στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Ο θρυλικός Σεργέι Μπούμπκα, με την ιδιότητα πλέον του αντιπροέδρου της IAAF, είναι από τις μεγάλες μορφές του παγκόσμιου στίβου που θα δώσει το παρών στο Μαραθώνιο των Αθηνών.

O Μπούμπκα στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενας μεγάλος αγώνας όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, τραβάει την προσοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, η Αθήνα με αφορμή το μαραθώνιο θα γίνει το κέντρο παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος, καθώς από 7 έως 10 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στην πόλη σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Ανάμεσα τους ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα. Ο αντιπρόεδρος της IAAF θα έρθει στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα, ενώ στις 10 του μηνός, θα βρίσκεται τόσο στην εκκίνηση, όσο και στον τερματισμό του 31ου ΚΜΑ, για να υποδεχθεί τους δρομείς που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Ο Ουκρανός παράγοντας, που πριν λίγες εβδομάδες ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΔΟΕ, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την μεγάλη εμπειρία της συμμετοχής στον ΚΜΑ και παράλληλα να κάνει επαφές με άλλες σημαίνοντες προσωπικότητες, που θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα στην Αθήνα. Ενας από αυτούς θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάνσιοργκ Βιρτς, που όπως και ο Μπούμπκα έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του ΣΕΓΑΣ, αλλά και ο πρόεδρος της ABAF και της βουλγαρικής ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η παρουσία της Γιόαν Φλαμίνιο στην Αθήνα. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Βοστώνης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο μαραθωνίων, θα τιμηθεί την ημέρα του αγώνα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και μια μέρα πριν θα βρεθεί ως εισηγήτρια στο συμπόσιο της AIMS, το οποίο θα έχει θέμα: «Η ασφάλεια των μαραθωνίων».

News 24/7

24MEDIA NETWORK