Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα, Παραολυμπιονίκης στο Λονδίνο

Η πρώτη συμμετέχουσα (άνδρες-γυναίκες σε οποιοδήποτε σπορ) που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες θα επιχειρήσει να γίνει η Ίλκε Βιλούντα το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα, Παραολυμπιονίκης στο Λονδίνο

Η Γερμανίδα αθλήτρια είχε φτάσει στο απόγειο της καριέρας της το 1996, όταν είχε ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, ωστόσο τους τελευταίους μήνες προετοιμάζεται για να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς.

Πριν από ένα χρόνο οι γιατροί αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι λόγω σηψαιμίας αλλά αυτό δεν την πτόησε, με τον αθλητισμό να παραμένει στη ζωή και στην καθημερινότητα της.

Τον τελευταίο καιρό η 43χρονη Βιλούντα προετοιμάζεται σε φουλ ρυθμούς στη σφαιροβολία, δηλώνοντας: " Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να δω μπροστά. Οι αγώνες ως αθλήτρια με κινητικό πρόβλημα είναι πολύ διαφορετικοί από όταν ήμουν αρτιμελής. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Θα προσπαθήσω και ό,τι γίνει".

Προπονητής της είναι ο Γκέρχαρντ Μπέτσερ, ο ίδιος που την είχε ανεβάσει προ 15ετίας στην κορυφή του κόσμου, έχοντας μέχρι σήμερα την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο δίσκο (74μ56).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα μόνο ένας αθλητής έχει καταφέρει να πάρει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για τον Ούγγρο ξιφομάχο Παλ Σέρκερες, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988. Μετά από ένα ατύχημα με λεωφορείο καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, παίρνοντας τρία χρυσά και ισάριθμα χάλκινα σε Παραολυμπιακούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK