Πάλι το αργυρό η Στεφανίδη, χαμηλά η Κυριακόπουλου (VIDEO)

Η Στεφανίδη έκανε το... νταμπλ. Μετά το αργυρό μετάλλιο πέρυσι στη Ζυρίχη, η 25χρονη επικοντίστρια επανέλαβε το επίτευγμά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα.

Πάλι το αργυρό η Στεφανίδη, χαμηλά η Κυριακόπουλου (VIDEO)

Με εμφάνιση ανάλογη των εφετινών επιδόσεών της η 25χρονη πρωταθλήτρια -την οποία στηρίζει ο stoiximan.gr στην προσπάθεια για διάκριση στην Ολυμπιάδα του Ριο το 2016- έκανε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4μ75 και έμεινε πίσω μόνο από την εκπληκτική Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα, η οποία πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο έως τα 4μ80.

Η Στεφανίδη άρχισε τον αγώνα της από τα 4μ40 (πρώτη), πήγε στα 4μ60 (δεύτερη), συνέχισε στα 4μ70 (πρώτη) και κατέληξε στα 4μ75 (δεύτερη). Ήταν η επίδοση που της χάρισε το αργυρό μετάλλιο, αφού τόσο η Ρωσίδα Ζουκ-Κρασνόβα όσο και η Σουηδή Ανγκέλικα Μπένγκτσον (με 4μ70 έκανε εθνικό ρεκόρ) έριξαν τον πήχη αποτυγχάνοντας να την απειλήσουν.

Οι δύο αθλήτριες διεκδίκησαν το χρυσό στα 4μ85μ, καμία εκ των δύο όμως δεν έκανε το εν λόγω ύψος και η κατάταξη (Σιντόροβα πρώτη, Στεφανίδη δεύτερη) δεν άλλαξε.

Στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα τόνισε: " Στον προκριματικό είχα κάποια προβλήματα, δεν αισθανόμουν καλά. Ίσως έφταιγε και το γεγονός ότι έφτασα μόλις την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και δεν είχα τον χρόνο να προσαρμοστώ στους ευρωπαϊκούς χρόνους. Στον τελικό όμως είχα την απαιτούμενη σιγουριά και αισιοδοξία, ήμουν έτοιμη για μεγάλα άλματα. Η Σιντόροβα ήταν σκληρή αντίπαλος. Όταν ξεπέρασε τα 4,80 μ., η τακτική που επέλεξα για να διεκδικήσω το χρυσό ήταν να ανέβω στα 4,85 μέτρα".

Αντίθετα με τη συναθλήτριά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει την εκπληκτική φόρμα της. Είχε τρία άκυρα άλματα στα 4μ60 και κατετάγη στην πέμπτη θέση του τελικού μαζί με τη Γαλλίδα Μαριόν Φιάκ. Αμφότερες πέρασαν με την πρώτη τα 4μ50.

Διαβάστε ακόμη:

"Ασημένιος" ο Μάστορας

News 24/7

24MEDIA NETWORK