Run Greece : "Έτρεξε" και το Ηράκλειο

Το Run Greece άφησε τη σφραγίδα του και στον Ηράκλειο της Κρήτης. Πάνω από 2.000 δρομείς όλων των ηλικιών έδωσαν το δικό τους γιορτινό χρώμα το πρωί της Κυριακής τρέχοντας για καλό σκοπό.

Run Greece : "Έτρεξε" και το Ηράκλειο

Μετά τα Γιάννενα και την Καστοριά, το Run Greece πέρασε με επιτυχία και από το Ηράκλειο της Κρήτης. Περισσότεροι από 2.000 δρομείς, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, έδωσαν το δικό τους χρώμα στους δρόμους της πόλης τρέχοντας όχι μόνο για την υγεία τους αλλά και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Γι' αυτό είχε φροντίσει η μεγάλη χορηγός της διοργάνωσης, η Wind, που συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό το οποίο και πρόσφερε στο ίδρυμα για παιδιά "Ηλιαχτίδα".

Ανάμεσα τους η πολιτική ηγεσία του νησιού, η οποία έστειλε το μήνυμα στους πολίτες και τους έδειξε το δρόμο προς την άθληση. Η παρουσία του κόσμου στον αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έτρεξαν περίπου το 90% αυτών που δήλωσαν συμμετοχή. Ιδιαίτερη αισιοδοξία προκύπτει από τον παιδικό αγώνα, όπου πήραν μέρος περίπου 600 νεαροί φίλοι του τρεξίματος.

Η διαδρομή του αγώνα κάλυψε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, ενώ το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε από την παρουσία του κόσμου κατά μήκος της διαδρομής. Λόγω της σημασίας που έχει ο αγώνας για την πόλη του Ηρακλείου, το τηλεοπτικό κενό αποφάσισε να καλύψει το "Κρήτη TV", το οποίο θα προβάλει τον αγώνα, όταν θα λήξει η απεργία.

Ο παλιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Μιχάλης Αφορδακός ήταν νικητής στα 10χλμ. με 35.46, ενώ στα 5χλμ νικητής ήταν ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης με 17.09. Στα 5χλμ γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Άννα Βασιλείου, που ξεχώρισε στο πρόσφατο παρελθόν στα 400 μέτρα.

Επόμενη στάση του θεσμού είναι η Πάτρα στις 29 Σεπτεμβρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK