Στεφανίδη: "Ελπίζω να περάσω τα πέντε μέτρα στην Πάτρα"

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Λυκούργος Τσάκωνας μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου με την πρωταθλήτρια του επί κοντώ να δηλώνει έτοιμη να ξεπεράσει τα πέντε μέτρα.

Στεφανίδη: "Ελπίζω να περάσω τα πέντε μέτρα στην Πάτρα"

Το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών. Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Λυκούργο Τσάκωνα να μιλούν εκ μέρους των αθλητών.

Αρχικά το λόγο πήρε η κυρία του πάνελ με την Κατερίνα Στεφανίδη να τονίζει: "Θέλω να καλέσω και εγώ με τη σειρά μου τον κόσμο να έρθει στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο. Μπορούν να το δουν και σαν εκδρομή αφού θα έχει 40 βαθμούς κελσίου. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα έχουν καλό θέαμα οι αγώνες".

Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για το εάν είναι έτοιμη για τα 5μ. είπε: "Ελπίζω να δοκιμάσω ξανά να περάσω τα πέντε μέτρα. Μου έστειλε ένα μήνυμα η Γωγώ Τσιλιγκίρη ότι το 1997 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πέρασε τα τέσσερα μέτρα το 1997. Ελπίζω να γίνω η πρώτη Ελληνίδα που θα περάσει τα πέντε μέτρα φέτος στην Πάτρα. Γενικότερα προσέχω ιδιαίτερα το τι λέω. Από τη στιγμή που λέω ότι είμαι έτοιμη για τα πέντε μέτρα σημαίνει ότι είμαι".

Σχετικά με το πόσο βοηθάει τους Έλληνες αθλητές η συμμετοχή τους σε αγώνες στο εξωτερικό: "Όλοι οι αγώνες που πηγαίνουμε στο εξωτερικό βοηθάνε αφού μπαίνουμε σε άλλο επίπεδο και έχουμε λιγότερο άγχος σε μεγάλες διοργανώσεις. Το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε σε πολλές διοργανώσεις μας βοηθά γιατί γνωρίζουμε καλύτερα τους αντιπάλους μας και τι να περιμένουμε στους αγώνες"

"Θα επικεντρωθώ στα 200μ. στο Ευρωπαϊκό"

Από την πλευρά του ο Λυκούργος Τσάκωνας τόνισε αρχικά: "Χρειαζόμαστε τον κόσμο να μας στηρίξει. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλές επιδόσεις και θα πιάσουν και άλλοι αθλητές το όριο για το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε"

Αναφορικά με τους στόχους του και την προτεραιότητα του είπε: "Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που είναι αγώνας θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Σίγουρα όμως θέλω να βρεθώ σε καλή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ όπου και θα επικεντρωθώ στα 200μ."

"Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ζητάμε ακόμα περισσότερα"

Τόσο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα όσο και για την κατάσταση στον ελληνικό στίβο μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος. Αρχικά ευχήθηκε στους Έλληνες αθλητές καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τους αγώνες που ακολουθούν και στη συνέχεια έστειλε το δικό του μήνυμα στον Σταύρο Κοντονή.

"Οπως φαίνεται θα έχουμε μεγάλη ομάδα τόσο για το Ρίο όσο και το Αμστερνταμ, στην ουσία τώρα ξεκινάμε τη σεζόν με το πρώτο από τα μεγάλα Πρωταθλήματα της χρονιάς. Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο στάδιο και να βοηθήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως στους αγώνες που ακολουθούν θα δούμε καλύτερα πράγματα από αυτά που έχουμε ζήσει ως τώρα. Αυτό οφείλεται τόσο στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας, όσο και στα σωματεία, στις οικογένειες, μα περισσότερο στην προσπάθεια των ίδιων των αθλητών και των προπονητών τους, που αναγκάζονται να γυμνάζονται σε δύσκολες συνθήκες.

Ενας από τους λόγους που το πρωτάθλημα γίνεται στην Πάτρα είναι η κακή κατάσταση του ελαστικού τάπητα στο ΟΑΚΑ. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η πολιτεία έχει προχωρήσει πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τις εγκαταστάσεις. Η εξέλιξη στον Αγιο Κοσμά, η Παιανία, το Καυτανζόγλειο τόσο για το βοηθητικό όσο και το κεντρικό, η ολοκλήρωση των έργων στα Τρίκαλα, η στεγανοποίηση του ΟΑΚΑ είναι θέματα που προχωρούν, ωστόσο θέλω να παρακινήσω τον Υφυπουργό να συνεχίσει με πιο γρήγορα βήματα" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Βασίλης Σεβαστής από την πλευρά του τόνισε: "Οι αθλητές μας θα πάρουν μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Το χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα της σεζόν είναι πως φαίνεται πως έχουμε αύξηση των συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, ωστόσο θεωρώ ότι η αύξηση δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στους αθλητές μας, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό".

"Υπάρχουν πολλές δυσκολίες ζητούμε από την πολιτεία να κάνει τους χώρους όπου γυμνάζονται οι αθλητές κατάλληλους. Ηδη οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις είναι αυξημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως το επόμενο διάστημα οι σχετικές λίστες θα μεγαλώσουν. Εμείς καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στο στάδιο γιατί οι αθλητές το έχουν ανάγκη", είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK