"Θηλυκός Φειδιππίδης" τρέχει και προσφέρει

Να γεμίσει τα βήματα του Φειδιππίδη φιλανθρωπία θα προσπαθήσει η Σοφία Κασσίμη που θα τρέξει στο Σπάρταθλον με τη συνδρομή της Wind, προκειμένου να ενισχύσει 5 ιδρύματα. Τα 250 χιλιόμετρα από την Αθήνα στην Σπάρτη είναι το μεγάλο στοίχημα της 42χρονης αθλήτριας.

"Θηλυκός Φειδιππίδης" τρέχει και προσφέρει

Μια νέα διάσταση αποκτά ο γνωστός υπερμαραθώνιος με την ονομασία Σπάρταθλον που αναβιώνει ουσιαστικά τον αγώνα του Φειδιππίδη το 490 π.Χ. για τον οποίο ο αστικός μύθος αναφέρει ότι έφυγε πριν από τη μάχη του Μαραθώνα από την Αθήνα για την Σπάρτη προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες.

Στον ιστορικό αγώνα συνολικής απόστασης 250 χιλιομέτρων που συγκαταλέγεται στους 10 δυσκολότερους αυτού του είδους στον κόσμο ανάμεσα στους 350 δρομείς Έλληνες και ξένους θα πάρει μέρος και η Σοφία Κασσίμη με ένα και μοναδικό σκοπό να τερματίσει προσφέροντας με τη συμμετοχή της ένα σημαντικό ποσό σε πέντε ιδρύματα-φορείς που έχουν ανάγκη, ένα από κάθε νομό που θα περάσει κατά τον αγώνα της.

Όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κάτω από την Ακρόπολη, δίπλα στο σημείο που θα δοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση, το βασικότερο κίνητρο για να τρέξει για 4η φορά στο Σπάρταθλο ήταν μόνο η δυνατότητα προσφοράς στα πέντε ιδρύματα μέσα από τη συνεργασία της με την Wind. "Προσκαλώ όλον τον κόσμο να συνεισφέρει 10€ ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Θα μου προσφέρει τεράστια δύναμη να ξέρω ότι οι συνάνθρωποι μου συμμετείχαν σε αυτή τη δράση. Κάθε μου βήμα θα είναι πάνω στην προσφορά όλων για να με οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο του τερματισμού στην Σπάρτη μετά από μιάμιση μέρα". H πρόταση της Wind ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να ξανατρέξω αυτό τον επίπονο αγώνα για 4η φορά. Τις δυο πρώτες το 2009 και το 2010 δεν κατάφερα να τερματίσω, το 2011 τα κατάφερα κι ελπίζω να το πετύχω και φέτος και στο τέλος να φιλήσω τα πόδια του Λεωνίδα στον τερματισμό. Μόνο αν με πάρουν με φορείο θα σταματήσω".

Κομμένη σε 500 κομμάτια η διαδρομή

Όπως εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας της Wind Γιώργος Τσαπρούνης: "Έχουμε χωρίσει τη διαδρομή των 250 χιλιομέτρων σε 500 κομμάτια και για κάθε κομμάτι μπορεί ο οποιοσδήποτε από εμάς–εσάς να μπει στο microsite της Σοφίας να το χορηγήσει προσφέροντας 10 ευρώ. Στη συνέχεια τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα κομμάτια που θα χορηγήσει ο κόσμος θα τριπλασιαστούν από την Wind και θα μοιραστούν σε πέντε κοινωνικούς φορείς έναν από κάθε νομό που σιωπηλά και αθόρυβα εργάζονται καθημερινά για να σώζουν ζωές . Πρόκειται για τη "Φλόγα" στην Αττική, τη δράση "Θεοπροσφορά" της Κορίνθου, το ειδικό Γυμνάσιο Ναυπλίου, το Ίδρυμα Βοσυνιώτη στην Αρκαδία και το ίδρυμα Ανιάτων Σπάρτης "Ο Άγιος Παντελεήμων". Μάλιστα μπαίνοντας σε κάθε νομό η Σοφία θα αλλάζει ενδυμασία ανάλογα με το ίδρυμα για το ποίο τρέχει. Είναι μια πρωτοβουλία, μια συμμαχία θα έλεγα που οφείλεται στην στη θέληση της Σοφίας να τρέξει αυτό τον πολύ δύσκολο αγώνα. Θέλουμε τα χιλιόμετρα αυτά να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα για τους συνανθρώπους μας που περνάνε δύσκολα" .

Η εκπρόσωπος του ιδρύματος Φλόγα Μαρία Τρυφωνίδου που βοηθά παιδιά με καρκίνο αφού ευχαρίστησε την Σοφία Κασσίμη και την Wind για την συμμετοχή τους έδωσε λίγο από το κλίμα που επικρατεί στο ίδρυμα σε ανάλογες πρωτοβουλίες. "Τα παιδιά γνωρίζουν και περιμένουν τέτοιους αγώνες με αγωνία. Μάλιστα μόλις τελειώνουν οι αθλητές κάνουν μια γιορτή και χαίρονται μαζί τους την επιτυχία. Εύχομαι στη Σοφία να αγγίξει τα πόδια του Λεωνίδα που τόσο θέλει. Είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχει".

Εξαντλητική διαδρομή

Σημαντικές πληροφορίες για τον εφετινό αγώνα, αλλά και την ιστορία του έδωσε ο εκπρόσωπος του Σπάρταθλου Κωστής Παπαδημητρίου. "Ο εφετινός είναι ο 31ος αγώνας και αναμένεται να πάρουν μέρος 35 αθλητές από 36 χώρες. Οι αιτήσεις ήταν διπλάσιες, αλλά έχουμε ένα όριο για την ασφάλεια των δρομέων. Από την Ελλάδα αναμένεται να τρέξουν 50 στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνδρες, αφού η Σοφία θα είναι μια από τις μόλις τρεις Ελληνίδες που θα αγωνιστούν.

Η διαδρομή είναι πολύ επίπονη και ο πρώτος συνήθως τερματίζει μετά από 20 ως 22 ώρες ενώ σε κάποια σημεία ανεβαίνει και σε υψόμετρο 110 μέτρων. Το έπαθλο όσων τερματίσουν είναι μια κούπα νερό από τον Ευρώτα ένα δάφνινο στεφάνι, ενώ σημαντική είναι η στιγμή που οι δρομείς φτάνουν και αγγίζουν τα πόδια του αγάλματος του Λεωνίδα. Ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει τερματίσει ήταν 72 ετών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK