Το Μουντιάλ πληγώνει τους Ιταλούς, όχι όμως και ο... στίβος!

Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο που τους βρίσκει να βλέπουν το Μουντιάλ από το σπίτι τους, οι Ιταλοί πήραν μία μεγάλη χαρά από ένα ιστορικό ρεκόρ αθλητή τους στον κλασικό αθλητισμό!

Το Μουντιάλ πληγώνει τους Ιταλούς, όχι όμως και ο... στίβος!

Αν θέλεις να τα έχεις καλά με Ιταλό φίλαθλο αυτή την εποχή, καλό θα είναι να μην του μιλήσεις για ποδόσφαιρο γιατί θα είναι σαν να του μπήγεις το μαχαίρι στην πληγή: για πρώτη φορά μετά το 1958 η "σκουάντρα ατζούρα" δεν είναι παρούσα σε τελική φάση Μουντιάλ αφού ως γνωστόν ήταν η μεγάλη χαμένη μέσα από τους αγώνες μπαράζ που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στην Σουηδία.

Αν θες πάντως να τον κάνεις να χαμογελάσει τότε μπορείς να του αναφέρεις ένα όνομα και θα έχεις πετύχει σίγουρα το στόχο σου: Φιλίπο Τόρτου.

Πρόκειται για έναν 20χρονο αθλητή του στίβου, γεννημένο στο Μιλάνο, όπου το βράδυ της Παρασκευής έγραψε ιστορία στο μίτινγκ της Μαδρίτης: διένυσε τα 100 μέτρα σε 9''99 (ήρθε δεύτερος στην κούρσα πίσω από τον Κινέζο Σου Μπινγκτιάν που είχε χρόνο 9''91) και έγινε ο πρώτος Ιταλός στην ιστορία που έκανε τα 100 μέτρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!

Προκειμένου να αντιληφθεί κανείς το ασύλληπτο επίτευγμα του Τόρτου, αρκεί να αναλογιστεί πως ξεπέρασε τον θρυλικό Πιέτρο Νεμέα που το μακρινό 1979 στο Μεξικό είχε κάνει την κούρσα της μίας ανάσας σε χρόνο 10''01 και κατείχε μέχρι πρότινος το εθνικό ρεκόρ.

"Είναι απερίγραπτη η χαρά. Ήξερα ότι μπορούσα να τα καταφέρω αλλά για μένα το ρεκόρ του Μενέα ήταν πάντα ένα όνειρο από τότε που ήμουν μικρό παιδί και τώρα είμαι πανευτυχής", δήλωσε μετά την κούρσα ο νέος ήρωας των Ιταλών. Και ας μην είναι ποδοσφαιρικός, έχει κερδίσει σίγουρα το καθολικό χειροκρότημά τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK