Δρίκος: "Δεν μας νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα στο World League"

Στην απόδοση της Εθνικής και όχι στο αποτέλεσμα εστίασε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, Σωτήρης Δρίκος, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του δεύτερου γύρου του World League, με στόχο την πρόκριση στο Final 4.

Δρίκος: "Δεν μας νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα στο World League"

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ, με τη στήριξη του μεγάλου της χορηγού Stoiximan.gr, θα δώσει τρεις σημαντικούς αγώνες στη Θεσσαλονίκη (Αλεξάνδρειο - Nick Calis Hall) από τις 19 ως τις 21 Ιουνίου με αντιπάλους κατά σειρά το Μεξικό, τη Σλοβακία και την Κίνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος έδωσε συνέντευξη Τύπου ενόψει του δεύτερου γύρου του World League, στην οποία επεσήμανε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να παίξει πιο κοντά στις δυνατότητές της.

"Θέλουμε νίκες, αλλά περισσότερο από όλα, στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη, προσδοκούμε να πλησιάσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στις αγωνιστικές μας δυνατότητές μας. Δεν περιορίζουμε το ενδιαφέρον μας μόνο στο αποτέλεσμα. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγαπά το βόλεϊ, το έδειξε πέρυσι στον Εύοσμο, όταν μας στήριξε για τους αγώνες του Γιούρολιγκ. Το ίδιο θέλουμε να κάνει και τώρα.

Να έρθει στο γήπεδο, να βοηθήσει την προσπάθειά μας και να αναγνωρίσει τη δουλειά των παικτών μας, που δεν είναι εκατομμυριούχοι. Δουλειά που γίνεται στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν για το άθλημα, την ομοσπονδία, τους ίδιους και τη χώρα", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος, στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών των τεσσάρων ομάδων του ομίλου που υλοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Τύπου του Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο τουρνουά ήταν λίγο περίεργο για εμάς. Παίζαμε σε μεγάλο υψόμετρο, η κούραση ήταν μεγάλη, υπήρχε μεγάλη υγρασία και ζέστη, ειδικά όταν η μπάλα ήταν ψηλά είχαν πρόβλημα όλες οι ομάδες πλην του Μεξικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χάθηκε πάνω από το 20% των σερβίς.

Εμείς συλλέξαμε εμπειρίες αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ο όμιλος είναι κλειστός και αμφίρροπος και οι ισορροπίες εύθραυστες. Δεν περιορίζουμε τον στόχο μας στο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πιο κοντά στις δυνατότητες μας, όπως κάναμε στο τουρνουά της Σμύρνης.

Οι άλλες ομάδες έχουν συνηθίσει τα ταξίδια και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κούραση και τις διαφορές στις κλιματολογικές συνθήκες. Εμείς τώρα αρχίζουμε να το μαθαίνουμε.

Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχικά με το Μεξικό που παίζει ένα διαφορετικό βόλεϊ που δύσκολα αποκρυπτογραφείται. Παρότι έχει ένα βαθμό αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την δυναμικότητα της. Πρέπει να προσαρμοστούμε τρεις ημέρες σε τρεις διαφορετικές ομάδες".

Για την επιστροφή Τζούριτς, Στεφάνου είπε: "Προφανώς όταν έχεις πλήρη ομάδα έχεις διαφορετικές δυνατότητες. Καμία φορά οι ελλείψεις φέρνουν συσπείρωση και η πληρότητα εφησυχασμό, αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Εύχομαι Τζούριτς, Στεφάνου να βγάλουν το τουρνουά χωρίς πρόβλημα".

Για την συμβολή του κόσμου και το αν θα γεμίσει το γήπεδο δήλωσε: "Το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης μας βοήθησε πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι όπως πέρσι ήρθε στον Εύοσμο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, θα έρθει και στο "Αλεξάνδρειο" ένα εμβληματικό γήπεδο για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θέλουμε ένα κοινό που να μην αγαπάει μόνο την νίκη, αλλά να αγαπάει το σπορ και αυτό πιστεύω θα συμβεί. Οι αθλητές θέλουν να εισπράξουν μία αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνουν. Αυτή την στιγμή έχουμε ηλικιακά μια φουρνιά που μπορεί να στηρίξει την Εθνική Ανδρών για δέκα ακόμα χρόνια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK