Σταματάει λόγω... κατάθλιψης ο Άντερσον

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές βόλεϊ στον κόσμο, ο Μάθιου Άντερσον, αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα στην καριέρα του, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει συμπτώματα κατάθλιψης. Διαβάστε τη σπάνια εξομολόγησή του.

Σταματάει λόγω... κατάθλιψης ο Άντερσον

Ο 27χρονος, Μάθιου Άντερσον, έβαλε μια άνω τελεία στην καριέρα του και τη Ζενίτ και πήγε στο σπίτι του. Μάλιστα, για αυτό το λόγο έδωσε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της ρωσικής ομάδας.

"Παίζω επαγγελματικά βόλεϊ τα τελευταία επτά χρόνια. Ξεκίνησα με το πρωτάθλημα της Βόρειας Κορέας και στη συνέχεια στην Ιταλία και τη Ρωσία. Πολλές φορές ανάμεσα στο τέλος μιας χρονιάς και στο ξεκίνημα της επόμενης ξεκουραζόμουν μόνο μία εβδομάδα. Σχεδόν σταμάτησα να βλέπω την οικογένειά μου κάτι που για εμένα πάντοτε ήταν σημαντικό.

Εξαιτίας αυτού του γεγονός άρχισα να μην αισθάνομαι άνετα και έχω στρες. Σε αυτό προστέθηκε και το γεγονός ότι όλη την ώρα είμαστε σε ένα αεροπλάνο γιατί η ομάδα δεν ήταν ποτέ σε μία πόλη. Τώρα αυτή η έλλειψη του σπιτιού μου έφτασε στο κρίσιμο σημείο και έτσι αποφάσισα να αποσυρθώ προσωρινά από κάτι που αγαπώ", τόνισε αρχικά.

Για το πότε όμως πήρε αυτή την απόφαση είπε: "Μετά το τέλος του Παγκόσμιου Κυπέλλου πήγα σπίτι και ένιωσα καλά. Πίστευα ότι θα μπορούσα να το ξεπεράσω αλλά έκανα λάθος. Μετά από δύο εβδομάδες η κατάθλιψη άρχισε ξανά και ήταν δυνατή. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν έχω καμία σύγκρουση με κανένα παίκτη από την ομάδα ή τον προπονητή, ή τη διοίκηση της Ζενίτ. Ο σύλλογος ήταν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο. Αποφάσισα να σταματήσω όμως την καριέρα μου, γιατί είμαι κουρασμένος. Από τότε που ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά, σχεδόν δεν είδα ποτέ την οικογένειά του".

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του Βλάντιμιρ Αλέκνο: "Τι πιστεύετε; Φυσικά και στεναχωρήθηκε. Ήμουν μέλος της ομάδας και θα μπορούσα να τους βοηθήσω φέτος. Δυστυχώς πέρα από τη δύσκολη στιγμή του συλλόγου, είναι και μια δύσκολη στιγμή για εμένα. Πιστεύω όμως ότι η Ζενίτ θα βρει τη δύναμη για να λύσει τα προβλήματά της".

Για τον εάν θα επέστρεφε στη Ζενίτ: "Αυτή τη χρονιά όχι. Στο μέλλον εάν η ομάδα πιστεύει σε εμένα είναι πιθανό να συμβεί".

Για το τι σκοπεύει να κάνει στο υπόλοιπο της χρονιάς: "Θα αφοσιωθώ στην οικογένειά μου, τη μητέρα, την αδερφή και τον αδερφό μου. Θα συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια της ζωής μου για μένα υπήρχε μόνο το βόλεϊ και τίποτα άλλο. Έχανα τον εαυτό μου όλο και περισσότερο. Δεν ήθελα μόνο να είμαι μόνο ένα αθλητής του βόλεϊ, αλλά και ένας καλός άνθρωπος. Θα προσπαθήσω να κρατηθώ σε καλή φυσική κατάσταση αλλά δεν θα κάνω προπονήσεις στο βόλεϊ. Χρειάζομαι ένα διάλειμμα".

Για το εάν θεωρεί πως το πρόβλημα του επιδεινώθηκε από τον τρόπο ζωής στο Καζάν: "Είναι πιθανό το πρόβλημα μου να επιδεινώθηκε στη Ρωσία. Το είχα όμως και όταν έπαιζα στην Ιταλία η οποία είναι πιο κοντά στον τρόπο ζωής της Αμερικής. Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι η χώρα ή ο κόσμος, αλλά εγώ. Δεν μπορούσα να φοράω άλλο τη μάσκα του ευτυχισμένου ανθρώπου από τη στιγμή που βίωνα ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα".

Τέλος, για τις εντυπώσεις που έχει τόσο από την ομάδα όσο και από την πόλη και το τι θα θυμάται από το πέρασμά του από την ομάδα: "Τόσο από την πόλη όσο και από την ομάδα οι εντυπώσεις μου παραμένουν καλές. Είμαι περήφανος που έπαιξα στη Ζενίτ μαζί με εξαιρετικούς παίκτες. Είμαι ευγνώμον στους φιλάθλους για τη στήριξη που μου παρείχαν όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω να καταλάβουν την απόφασή μου. Σε ό,τι αφορά την καλύτερη στιγμή της παραμονής μου εδώ σίγουρα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK