Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 16-2

Η διαφορά ποιότητας και οι απουσίες του Παναθηναϊκού έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει επίδειξη ισχύος στον πρώτο τελικό της Α1 Ανδρών, επικρατώντας 16-2 στο "Π. Καπαγέρωφ" του Πειραιά και ανοίγοντας το σκορ στη σειρά.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 16-2

Ως είθισται το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Κώστα Γαλανίδη αντί του τραυματία Νίκου Δεληγιάννη κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Παναθηναϊκός χωρίς τον προπονητή Κώστα Λούδη και τον περιφερειακό Παναγιώτη Παπαδόγκωνα επειδή αμφότεροι τιμωρήθηκαν για τη συμπεριφορά τους στο δεύτερο ημιτελικό με τον Εθνικό.

Υπό το βλέμμα εκατοντάδων οπαδών τους, οι οποίοι δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα, οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν το βάρος στην άμυνα και κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με σουτ του Κυριάκου Ποντικέα από την περιφέρεια και διπλασίασε το προβάδισμά του με γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου σε κόντρα επίθεση, ενώ οι Κώστας Μουρίκης και Μπλάι Μάγιαρακ βρήκαν δίχτυα στον παίκτη παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες στην άμυνα, μείωσε με τον Νίκο Γερακούδη στον παίκτη παραπάνω, αλλά οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου υπερίσχυσαν χάρη στη διαφορά ταχύτητας και, βέβαια, ποιότητας σε ατομικό επίπεδο.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μονόπλευρο, αφού ο Μάγιαρακ έκανε ό,τι ήθελε από την περιφέρεια και οι "πράσινοι" αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού (σ.σ. αποβλήθηκε νωρίς και ο Γιώργος Αφρουδάκης), με συνέπεια το επιμέρους 5-1 να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.

Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε 0/5 από το φουνταριστό, 1/10 από την περιφέρεια και 1/4 στον παίκτη παραπάνω. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και το τέταρτο οκτάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω προβλημάτων στα χρονόμετρα, αποτέλεσε τυπική διαδικασία...

Οι δύο φιναλίστ θα μονομαχήσουν εκ νέου την Παρασκευή (29/5, 19:00) στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, ενώ το τρίτο ματς θα διεξαχθεί στο "Π. Καπαγέρωφ" την Τρίτη (2/6, 20:30).

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-1, 5-1, 6-0

Ολυμπιακός: Μάγιαρακ 4, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Βλαχόπουλος 1, Ποντικέας 1, Δερβίσης 1, Ντόσκας 1, Γούνας 1, Φουντούλης 1, Δελακάς 1.

Παναθηναϊκός: Γερακούδης 1, Καλογεράκος 1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK