Λοράντος στο Contra.gr: "Η Βουλιαγμένη μπορεί να δημιουργήσει αυτοκρατορία"

Έχει αγωνιστεί ως παίκτης της Βουλιαγμένης , έχει κερδίσει αγώνες , έχει κατακτήσει πρωτάθλημα αλλά τη χαρά ενός νταμπλ δεν την είχε γευτεί ποτέ. Ευτύχησε να το καταφέρει ως προπονητής. Ο λόγος για τον Τεό Λοράντο που οδήγησε τους "μπέμπηδες" στην κορυφαία χρονιά της ιστορίας τους.

Λοράντος στο Contra.gr: "Η Βουλιαγμένη μπορεί να δημιουργήσει αυτοκρατορία"

Μια πορεία αξιοζήλευτη όπως η φετινή της Βουλιαγμένης μόνο μια τέτοια κατάληξη θα μπορούσε να έχει. Είκοσι νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα στην κανονική διάρκεια συνοδευόμενα όλα αυτά από την καλύτερη άμυνα αλλά και τον τρόπαιο του Κυπελλούχου , συν την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό προπονητή.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν ξεκινούσα προπονητής στη Βουλιαγμένη πριν δυο χρόνια είχα ότι μπορούμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα μέσα σε μια τριετία . Φέτος από το ξεκίνημα έβλεπα ότι μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε και ιδιαίτερα με βάση την εξέλιξη των παικτών» λέει ο Έλληνας με ρίζες από την Κορσική τεχνικός.

Πότε πιστέψατε ότι μπορεί να φτάσει στον τίτλο η Βουλιαγμένη

«Έβλεπα ότι αγωνιστικά είμαστε πολύ καλοί και θα είμαστε από τους διεκδικητές . Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια».

Σε ποιους πυλώνες στηρίχθηκε η ομάδα για να φτάσει εδώ;

«Δουλέψαμε με ένα ιδιαίτερο τρόπο και δουλέψαμε πολύ πάνω στην ψυχολογία. Ο καθένας από τους παίκτες έπαιρνε αυτά τα κομμάτια της ψυχολογίας και τα εφάρμοζε στον εαυτό του προκειμένου να βελτιωθεί όπως κι έγινε».

Σε ποιο αγώνα η ομάδα έφτασε στην κορύφωσή της;

«Στα πλέι οφ ήμασταν μέτριοι ως καλοί. Σε μερικά παιχνίδια της Ευρώπης όπως με την Γιαντραν εμφανιστήκαμε πολύ καλοί και σε κάποια του πρωταθλήματος κάναμε εμφανίσεις ανάλογες με αυτές που ονειρεύομαι. Όπως για κάποια τρίλεπτα τετράλεπτα στα πλει οφ. Ο στόχος μας λοιπόν του χρόνου είναι να μεγαλώσουμε χρονικά αυτά τα τρίλεπτα. Αν το καταφέρουμε θα πετύχουμε και πάλι αυτό που θέλουμε στην Ελλάδα και θα είμαστε πολύ καλοί στην Ευρώπη».

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν κούρσα για δυο;

«Δεν θα το έλεγα .Αντίθετα θα έλεγα ότι ήταν απο τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών».

Μετά τις δυο απανωτές ήττες από τον ολυμπιακό στα πλέι οφ φοβηθήκατε ότι μπορεί να χαθεί ο τίτλος;

«Είμαι άνθρωπος που δεν απογοητεύομαι . Δεν τα παρατάω όπως και οι παίκτες μου που έδειξαν χαρακτήρα. Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε στον Πειραιά όπως και έγινε . Είναι θέμα ψυχολογίας αφού έπρεπε να αλλάξουμε κάτι που υπήρχε πολλά χρόνια. Αυτή η νίκη στον Πειραιά ήταν πολύ σημαντική».

Θέμα ψυχολογίας

Απέναντι στην μόνιμα παντοκρατορία του Ολυμπιακού τι αντέταξε η Βουλιαγμένη;

«Την αυτοσυγκέντρωση , την προσήλωση στον στόχο γιατί κλήθηκε να σπάσει μια μεγάλη παράδοση που είχε δημιουργήσει και δίκαια ο Ολυμπιακός. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία αφού έπρεπε να αλλάξει τα δεδομένα ετών και κατάφερε να το πετύχει και να κερδίσει φίλους σε όλους τους τομείς».

Τι σκεφτόσασταν όταν ο Γούνας ευστοχούσε στο τελευταίο πέναλτι.

«Προσωπικά δεν είχα άγχος. Ήμουν προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι αλλά και το αποτέλεσμα».

Μπορεί να πετύχει κάτι ανάλογο και στο μέλλον;

«Η Βουλιαγμένη έχει δείξει και στο παρελθόν ότι δεν είναι φωτοβολίδα. Θα έλεγα ότι είναι ο χορηγός της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Δίνει παίκτες σε όλες τις Εθνικές ομάδες , δίνει την πισίνα για να διεξαχθούν πρωταθλήματα όταν κρατικές πισίνες δεν λειτουργούν . Η πρόεδρός της η κυρία Στέλλα Λαζάρου Τίγκα βάζει χρήματα για να μένει ζωντανό όλο αυτό το σωματείο κι όχι μόνο το πόλο. Γιατί αν έβαζε μόνο για το πόλο θα ήμασταν η Ρέκκο».

Μπορούμε να την πούμε νέα αυτοκράτειρα του ελληνικού πόλο ;

«Με τις επιτυχίες που έχει κάνει φέτος , κερδίζοντας και τους νέους άνδρες φαίνεται ότι έχεις τις δυνατότητες να γίνει η νέα αυτοκράτειρα . Αν βέβαια παραμείνει αυτή η διοίκηση και συνεχιστεί η δουλειά που γίνεται τώρα»

Τελειώνοντας ο Τεο Λοράντος συμπλήρωσε

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την πρόεδρο του ΝΟΒ κυρία Στέλλα Λαζάρου Τίγκα και τον Ρέννο Βελώνια τους δυο ανθρώπους του συμβουλίου που με πίστεψαν πρώτα ως άνθρωπο και μου εμπιστεύθηκαν την ομάδα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK