Το σερφ γίνεται μάθημα στα σχολεία της Χαβάης!

Στα δικά μας σχολεία κάνουμε γυμναστική με έναν μάλλον αρτηριοσκληρωτικό τρόπο, τώρα στη Χαβάη βάζουν στο πρόγραμμα των δικών τους σχολείων το σερφ!

Το σερφ γίνεται μάθημα στα σχολεία της Χαβάης!

Το θέμα έρχεται στο μυαλό φυσιολογικά, σκεφτείτε όμως, στην πράξη πώς είναι! « Η Χαβάη είναι η γενέτειρα του σέρφινγκ», λέει ο κυβερνήτης Νιλ Αμπερκρόμπι. « Από το Ντιουκ Καχαναμόκου (σ.σ. εμβληματικός σέρφερ) μέχρι τις χιλιάδες των κατοίκων και επισκεπτών που επίσης σερφάρουν είτε ερασιτεχνικά είτε αγωνιστικά, το άθλημα κυλά στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής μας», εξήγησε περαιτέρω.

Η Χαβή γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που κάνει το σερφ μάθημα στα σχολεία της, όπως ακριβώς το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Βέβαια, από τη στιγμή που είναι νησί, είναι και ένα από τα βασικότερα κέντρα του αθλήματος παγκοσμίως, στεγάζοντας πολλούς αγώνες, όπως και πολλούς σέρφερς ως μόνιμη κατοικία τους.

« Είναι εκπληκτικό, θα ανοίξει τις πόρτες στα παιδιά», είπε η Καρίσα Μουρ, που στα 18 της έγινε φέτος η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια. «Τ ο σερφ είναι όπως η ζωή. Πέφτεις και ξαναπέφτεις, αλλά εξακολουθείς να σηκώνεσαι και κάποια στιγμή θα βρεις το κύμα που θα σε πάει στη στεριά», πρόσθεσε.

Το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Χαβάης αποφάσισε πως η βαθμολογία των μαθητών θα βγαίνει με τον ίδιο τρόπο που διεξάγονται οι αγώνες. Είναι πλέον οριστικό, το μάθημα ξεκινά για όλα τα παιδιά του νησιού την άνοιξη του 2013.

News 24/7

24MEDIA NETWORK