Λονδίνου... Ηλιάδα

Ο Νίκος Γκομώλης γράφει για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας, για τους προνοητικούς Άγγλους και την γκάφα της ΕΡΤ. ΤΟ ημερολόγιο του Contra.gr από το Λονδίνο. Τι έγινε την 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τι έκαναν οι Έλληνες. Αναλυτικά όλα τα μετάλλια.

Λονδίνου... Ηλιάδα

Αυτό ήταν σας το υπογράφω. Τώρα που πήραμε μπροστά με τον Ηλιάδη έρχονται κι άλλα. Για μετάλλια μιλάω! Ο 26χρονος πρωταθλητής μάς είπε "καλό μήνα" με το χάλκινο κι άνοιξε το χορό που μπορεί να είναι σύντομος, αλλά τον έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη.

ΕΧ ΕL επιτυχία στην EX EL Arena του Λονδίνου λοιπόν και θα ήταν και ΧΧL αν η Βασιλική (Βουγιούκα) δεν είχε αυτές τις απανωτές ατυχίες στην σπάθη.

Πάντως η πρωτομηνιά δεν ξεκίνησε καλά. Η ήττα των Τσιαρτσιάνη-Αρβανίτη μάλλον μας έστειλε το πρώτο μήνυμα, αλλά δεν το πήραμε χαμπάρι. Όταν αποκλείστηκαν και τα Γκουντουλάκια στην κωπηλασία, αρχίσαμε να το συνειδητοποιούμε.

Ευτυχώς η εξέλιξη ήταν καλύτερη. Ο Ηλιάδης έδωσε έξι αγώνες, έχασε μια φορά και πήρε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο που είχε απ όλα.

Γι αυτό το γυμναστήριο πάντως θα μπορούσα να πω πολλά. Δεν είναι μόνο ότι φιλοξενεί τρία αθλήματα, τζούντο, άρση Βαρών και ξιφασκία, είναι ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις, συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο και κυρίως βγάζει τoυς διοργανωτές από ένα τεράστιο έξοδο. Θα πω πολύ απλά ότι στην Αθήνα το 2004 φτιάξαμε τρία διαφορετικά στάδια για να φιλοξενήσουν τα αντίστοιχα αθλήματα και τώρα μαραζώνουν! Οι Βρετανοί σε ένα εκθεσιακό κέντρο χωρίς να ξοδέψουν τα εκατομμύρια πέτυχαν το τέλειο. Τι λέω όμως τώρα...

Εδώ οι αίθουσες κλείνουν και με βλέπω να μένω μέσα. Κι όχι τίποτε άλλο, θα χάσω τους τρεις ημιτελικoύς της κωπηλασίας το πρωί της Παρασκευής.

Συντονιστείτε στην ΕΡΤ, με κάθε επιφύλαξη βέβαια, γιατί αν συμβεί ό,τι και με τον Ηλιάδη, θα περιμένετε να τα δείτε μόνο από το Contra...

News 24/7

24MEDIA NETWORK