Σεληνιάστηκαν!

Οι Ελληνες της κωπηλασίας... σεληνιάστηκαν και τα μετάλλια έρχονται. Ο Νίκος Γκομώλης γράφει για την 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ημερολόγιο του Contra.gr από το Λονδίνο. Οι ελληνικές συμμετοχές και όλα τα μετάλλια. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Σεληνιάστηκαν!

Το 'ξερα ότι η πανσέληνος θα σεληνιάσει τους Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο. Γυάλιζε το μάτι του Στέργιου Παπαχρήστου στο Eton. Αμ, του Γιάννη Φουντούλη στην Waterpolo Arena τι έκανε; Πέντε γκολ έριξε ο Χιώτης στο Καζακστάν και οδηγεί ολοταχώς την Εθνική πόλο στην οχτάδα του ολυμπιακού τουρνουά.

Καλά για τα κορίτσια του διπλού σκιφ καλύτερα να μιλήσουμε το Σάββατο. Την περιμένουν πως την περιμένουν αυτή την κούρσα του τελικού. Είδαν τις Αγγλίδες να πανηγυρίζουν μπροστά στους 30.000 συμπατριώτες τους και ανάψαν τα λαμπάκια. Σωστά όμως είπαν «άστες να χαρούν τώρα γιατί στον τελικό θα είναι αλλιώς τα πράγματα».

Κόσμος και κοσμάκης εμφανίστηκε λοιπόν το πρωί στο κωπηλατοδρόμιο του Eton. Ημιτελικοί βλέπετε. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας ο Ισίδωρος Κούβελος αλλά και μια έκπληξη που ακούει στο όνομα Ινώ Μενεγάκη. Η πρωθιέρεια που άναψε την ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία τον περασμένο Μάιο βρίσκεται προσκεκλημένη των διοργανωτών και δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από κωπηλασία. Έμεινε μάλιστα ενθουσιασμένη. Και πως να μην μείνει δηλαδή με τέτοιο θέαμα και τέτοια αποτελέσματα.

Χαλάλι και η διαδρομή που έκανε από το Λονδίνο αν και εδώ που τα λέμε δεν είναι για πολλές μετακινήσεις η πόλη. Το αποδεικνύει και το τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες με θέμα έναν ποδηλάτη. Ο δύσμοιρος έχασε τη ζωή του όταν τρακάρισε με ένα πούλμαν της διοργάνωσης έξω από το Ολυμπιακό πάρκο. Και θύματα λοιπόν στους 30ους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αυτό πάντως δεν επηρεάζει την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας που κάνει βόλτες από εγκατάσταση σε εγκατάσταση για να χειροκροτήσει τους Βρετανούς αθλητές. Όχι ότι η δική μας «πρώην» βασιλική πάει πίσω. Από εδώ ο Κωνσταντίνος (με μαγκούρα παρακαλώ) από εκεί ο Νικόλαος με πουκάμισο-γαλανόλευκη. Παντού μέσα είναι. Από την ξιφασκία ως το πόλο και την κωπηλασία. Αγώνα δεν έχουν χάσει . Οπότε αύριο που ξεκινά ο στίβος είναι οι μόνοι σίγουροι θεατές και οι Έλληνες αθλητές που στην πρεμιέρα δεν είναι και λίγοι, επτά τον αριθμό παρακαλώ τους περιμένουν πως και πως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK