Άφραγκοι οι Βρετανοί Ολυμπιονίκες

Ούτε μια λίρα δεν θα πάρουν οι Βρετανοί αθλητές που θα κερδίσουν Ολυμπιακό μετάλλιο το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο. “Το κίνητρο δεν είναι οικονομικό” λένε απο την αγγλική Ολυμπιακή Επιτροπή την ώρα που χιλιάδες ευρώ σφυρίζουν στα αυτιά των άλλων αθλητών.

Άφραγκοι οι Βρετανοί Ολυμπιονίκες

Καμία οικονομική απολαβή δεν περιμένει τους Βρετανούς αθλητές που θα ανέβουν στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων που διοργανώνει η πατρίδα τους το καλοκαίρι του 2012 όπως δήλωσαν και οι αξιωματούχοι της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο λόγος δεν είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά η μη ύπαρξη κινήτρου όπως διατείνονται οι Βρετανοί αξιωματούχοι “Η άποψή μας είναι ότι οι οικονομικές απολαβές δεν είναι το σημαντικό κίνητρο για να ανέβουν οι αθλητές μας στο βάθρο των Αγώνων” λέει χαρακτηριστικά μέλος της Αγγλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συμπληρώνει “Πιστεύουμε ότι η αφοσίωση και η επιθυμία να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα του μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο είναι για ένα αθλητή του ισχυρότερο κίνητρο” .

Την ίδια στιγμή η σχετική λίστα με τα υψηλότερα μπόνους των χωρών προς τους αθλητές έχει πρώτη την Ιταλία με 140.000 ευρώ , ακολουθεί η Ρωσία με 100.000 ενώ αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η Γαλλία με 50.000 ευρώ για τον χρυσό Ολυμπιονίκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK