Γκριν: "Να μη συγκρίνονται οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου"

Σπουδαίες αθλητικές φυσιογνωμίες από το παρελθόν συγκεντρώνονται τις ημέρες αυτές στο Λονδίνο, το οποίο είναι και το αθλητικό επίκεντρο όλου του κόσμου με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Ο παλιός Αμερικανός σπρίντερ Μορίς Γκριν έδωσε και αυτός το παρών και φυσικά, όπως συνηθίζει, ποτέ δε αρνείται να πει τα γνώμη του για ό,τι και να ερωτηθεί.

Γκριν: "Να μη συγκρίνονται οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου"

«Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου δεν πρέπει να συγκρίνονται με προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κουλτούρα είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η Βρετανία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, οι εγκαταστάσεις δείχνουν καλές και όλα είναι φανταστικά», δήλωσε σε σχετική ερώτηση ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στα 100μ.

«Η γνώση είναι δύναμη. Η καλύτερη τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις των αθλητών. Εγώ έμαθα πολύ περισσότερα πράγματα από τότε που έτρεχα. Ο κόσμος θέλει να τρέχει γρηγορότερα. Ο αθλητισμός είναι μια εξέλιξη. Κανείς δεν θέλει τα πράγματα να παραμείνουν τα ίδια», απάντησε ο Αμερικανός, που στη συνέχεια δεν θέλησε να πει αν ο Γιουσέιν Μπολτ θα καταφέρει να διατηρήσει τον Ολυμπιακό τίτλο του, αφού όπως τόνισε «η πίεση που δέχεται κάποιος είναι μεγάλη, ειδικά όταν θέλει τέσσερα χρόνια αργότερα να υπερασπιστεί αυτό που είχε κατακτήσει».

Επίσης, επεσήμανε ότι οι θεατές μπορούν να ωθήσουν έναν αθλητή σε καλύτερες επιδόσεις. «Εγώ όταν αγωνιζόμουν ήθελα οι οπαδοί μου να δείχνουν την υποστήριξή τους. Αυτό με ενθάρρυνε να τα πάω καλύτερα».

Τέλος για τη συμμετοχή του Όσκαρ Πιστόριους στο Λονδίνο, είπε: «Θα έπρεπε να τρέχει. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δημιουργήθηκαν για να δώσουν στους αθλητές την ευκαιρία να ανταγωνίζονται μεταξύ τους αν δεν είναι σε θέση να μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εάν μπορούν να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς, τότε θα πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν».

News 24/7

24MEDIA NETWORK