Ένσταση η Σβάρζκοπφ, 24η η Υφαντίδου

Η ένσταση που κέρδισε η Γερμανίδα Λίλι Σβάρζκοπφ στα 800μ. άλλαξε την τριάδα των μεταλλίων του επτάθλου, καθώς η ίδια ανέβηκε στη 2η θέση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, η Ρωσίδα Τατιάνα Τσέρνοβα το χάλκινο και η Ουκρανή Λιουντμίλα Γιοσιπένκο έμεινε εκτός βάθρου.

Ένσταση η Σβάρζκοπφ, 24η η Υφαντίδου

Μετά την ένσταση, η Σοφία Υφαντίδου έπεσε μια θέση και πήγε στην 24η θέση με 5.947 βαθμούς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από το Λονδίνο, αφού πάνω της στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας με την επίδοσή της στον ακοντισμό που είναι και το καλό της αγώνισμα. Η Υφαντίδου με 56.96μ σημείωσε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

«Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το Ολυμπιακό ρεκόρ που έκανα στο ακόντιο, το οποίο ξέρω ότι θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα. Αυτή η επίδοση θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου γιατί ήταν κάτι που με έκανε γνωστή σε όλους. Αρχισαν να ρωτούν όλοι για μένα και απέκτησα δημοσιότητα. Το δεύτερο συγκλονιστικό στοιχείο ήταν το κατάμεστο στάδιο και οι ενθουσιώδεις φίλαθλοι, που υποστήριζαν τις προσπάθειες όλων των αθλητών. Ήταν πρωτόγνωρες στιγμές αυτές και δεν θα τις ξεχάσω», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των συνθέτων.

Και πρόσθεσε: «Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα την πρώτη ημέρα κι έμεινα πίσω συγκριτικά με το ατομικό μου ρεκόρ. Βλέποντας την εξέλιξη, διαπίστωσα ότι αν ήμουν κοντά στια ατομικές μου επιδόσεις στα επιμέρους αγωνίσματα, λόγω της εξαιρετικής βολής στο ακόντιο, σίγουρα θα κατάρριπτα άνετα το ατομικό μου ρεκόρ. Δεν πειράζει. Κρατώ τις καλές στιγμές από τη διοργάνωση. Αυτό που τώρα ακολουθεί είναι περίπου ένα τρίμηνο ξεκούρασης και μετά θα μπούμε στη διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά. Κα βεβαίως με νέες προσδοκίες για την κορυφαία διοργάνωση του 2013, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας. Τελικά πιστεύω ότι η γέννηση του ανιψιού μου πριν λίγες ημέρες μου έφερε γούρι».

News 24/7

24MEDIA NETWORK