O Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφόρησε τον Ολυμπιονίκη Π. Κοντίδη

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στον αργυρό Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Παύλο Κοντίδη, σε ειδική τελετή στο προεδρικό μέγαρο.

O Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφόρησε τον Ολυμπιονίκη Π. Κοντίδη

Σήκωσε ψηλά στις νεανικές του πλάτες ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, τόνισε, στην ομιλία του ο κ. Χριστόφιας και σημείωσε πως η μεγάλη επιτυχία του Παύλου Κοντίδη να αναδειχθεί ως ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας «ήρθε να αναπτερώσει το ηθικό του κυπριακού λαού σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, η οποία δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα παραμείνει δίπλα σε όλους τους Κύπριους αθλητές και ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Κοντίδης θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μέσω του οποίου θα στηριχθεί οικονομικά για τις σπουδές του.

Ο κ. Χριστόφιας συνεχάρη, επίσης, όλους τους Κύπριους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τονίζοντας ότι «όλοι τους είναι νικητές στην ψυχή και τις καρδιές μας».

Η παρασημοφόρηση του Παύλου Κοντίδη έγινε παρουσία πολιτικών, αθλητικών παραγόντων και άλλων επισήμων, ενώ είχε προηγηθεί ιδιαίτερη συνάντηση του Κύπριου ολυμπιονίκη και της οικογένειάς του με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK