"Ολυμπιακή" αύξηση των κομίστρων θέλουν τα ταξί του Λονδίνου

Απλησίαστα θα είναι τα κλασικά μαύρα ταξί στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 αν περάσει η πρόταση που κατέθεσε η Ένωση Οδηγών Ταξί της πόλης την Παρασκευή (11/11) και η οποία αφορούσε αύξηση 20% στα κόμιστρα.

"Ολυμπιακή" αύξηση των κομίστρων θέλουν τα ταξί του Λονδίνου

Η Ένωση ζήτησε να υπάρξει αύξηση προκειμένου να ενθαρρύνει τους οδηγούς της να βγουν στους δρόμους και να δουλέψουν τις μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή από τις 27 Ιουλίου ως τις 12 Αυγούστου, αντί να πάνε διακοπές.

Τα ταξί του Λονδίνου πάντως είναι ήδη από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Για διαδρομή 1,6 χιλιομέτρων παίρνουν από 6-9,5 ευρώ ενώ από το αεροδρόμιο Χίθροου ως το κέντρο της πόλης η τιμή μπορεί να φτάσει τα 93 ευρώ.

Οι αρμόδιοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν δεκτή την πρόταση των οδηγών, ωστόσο προβληματίζονται αρκετά, καθώς ακόμα και στις καλύτερες μέρες το Λονδίνο έχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο θα μεγαλώσει περισσότερο όταν χιλιάδες τουρίστες θα βρεθούν το ερχόμενο καλοκαίρι εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έχει ήδη αποφασιστεί οι μηχανοδηγοί του μετρό που θα εργαστούν την περίοδο των Αγώνων να πάρουν επιπλέον χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν από 579 ευρώ σε κάθε έναν από τους 3.500 οδηγούς προκειμένου να μην διαμαρτηρηθούν για τα "περίεργα" ωράρια που θα έχουν εκείνη την περίοδο ενώ θα πληρωθούν ως υπερωρίες τις έξτρα ώρες που θα δουλέψουν.

Γενικά, για το πρόγραμμα μεταφορών του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών θα δοθούν 10,2 δις δολάρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK