Η 15χρονη αποκάλυψη από τη Λιθουανία

Το θαύμα ολοκληρώθηκε και η Ρούτα Μεϊλουτίτε αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 100μ. πρόσθιο, αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την πρωταθλήτρια κόσμου και μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, Ρεμπέκα Σόνι.

Η 15χρονη αποκάλυψη από τη Λιθουανία

Η 15χρονη(!) Λιθουανή, η οποία ζει και προπονείται στη Μεγάλη Βρετανία, είχε δείξει από χθες, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, ότι ήρθε στο Λονδίνο με... άγριες διαθέσεις, αλλά λίγοι πίστευαν ότι θα άντεχε στην πίεση του τελικού. Ηταν όμως κι απόψε εντυπωσιακή και έχει ήδη κερδίσει, εκτός από το χρυσό μετάλλιο και την αναγνώριση όλων, τον τίτλο της αποκάλυψης των Αγώνων. Η Λιθουανία δεν είχε κερδίσει ποτέ ως τώρα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, αλλά από την... πιτσιρίκα αυτή μπορεί να περιμένει κι άλλα στο μέλλον.

Η Μεϊλουτίτε δεν μπορούσε καλά-καλά ούτε να αρθρώσει κουβέντα στη μικτή ζώνη, όταν δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία «έπεσαν» πάνω της. «Είναι πολύ μεγάλο για μένα, είμαι τόσο περήφανη», ήταν τα μόνα λόγια που κατάφερε να πει. Από την πλευρά της, η Ρεμπέκα Σόνι ήταν εμφανώς απογοητευμένη από τη δεύτερη θέση, έστω κι αν θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στα 200μ. πρόσθιο.

Στο συγκεκριμένο τελικό συνέβη και κάτι εξαιρετικά σπάνιο... Η Αμερικανίδα Μπρίζα Λάρσον έκανε άκυρη εκκίνηση, όμως οι υπόλοιπες κολυμβήτριες δεν έπεσαν καν στο νερό (σε αυτή την περίπτωση θα ακυρωνόταν και η κούρσα θα συνεχιζόταν κανονικά, αφού δεν υπάρχει ανάκληση). Μετά από κάποιες στιγμές αμηχανίας ο αφέτης διαπίστωσε πρόβλημα στον μηχανισμό, ο οποίος αντικαταστάθηκε και ο τελικός ξεκίνησε με τις οκτώ αθλήτριες (συμπεριλαμβανομένης της Λάρσον) να βρίσκονται κανονικά στους βατήρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK