Με Τζόναθαν Έντουαρντς και...χάρτη η ηχογράφηση των εθνικών ύμνων

Τέσσερις μήνες και 52 ώρες στο θρυλικό "Abbey Road Studios", στο οποίο ηχογράφησαν πολλές από τις επιτυχίες τους οι Μπιτλς και οι Πινκ Φλόιντ, χρειάστηκε η Φιλαρμονική ορχήστρα του Λονδίνου για να ετοιμάσει τους εθνικούς ύμνους των 205 χωρών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Με Τζόναθαν Έντουαρντς και...χάρτη η ηχογράφηση των εθνικών ύμνων

Γκεστ ρόλο είχε ο κάτοχος μέχρι σήμερα του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, ο Βρετανός Τζόναθαν Έντουαρντς, ο οποίος στον ύμνο της πατρίδας του "God Save The Queen" έκανε το φινάλε, με χτύπημα των κυμβάλων.

Ο 45χρονος πρώην σταρ του αγωνίσματος δεν ήταν πάντως η μοναδική έκπληξη στη διαδικασία. Την παράσταση έκλεψε και ένας παγκόσμιος χάρτης, που ήταν κρεμασμένος σε περίοπτη θέση, ώστε οι μουσικοί να βλέπουν πού είναι η κάθε χώρα τον εθνικό ύμνο της οποίας παίζουν, καθώς ορισμένες δεν ήξεραν καν ότι υπάρχουν. " Οι γεωγραφικές μου γνώσεις έχουν αναμφισβήτητα εμπλουτιστεί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο μαέστρος.

Η ηχογράφηση άρχισε από τον εθνικό ύμνο του Αφγανιστάν και ολοκληρώθηκε με της Ζιμπάμπουε, με αυτούς της Ουγκάντας και της Ουρουγουάης να προβληματίζουν περισσότερο τον μαέστρο Φίλιπ Σέπαρντ. Και αυτό διότι ο ύμνος της αφρικανικής χώρας είναι ο πιο σύντομος, έχοντας διάρκεια μόλις 18 δευτερόλεπτα και αυτός της χώρας της Νοτίου Αμερικής ο μεγαλύτερος, καθώς διαρκεί πάνω από 7 λεπτά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΔΟΕ, ο εθνικός ύμνος που ακούγεται στην απονομή των μεταλλίων πρέπει να έχει διάρκεια 60-90 δευτερόλεπτα, όσος χρόνος δηλαδή χρειάζεται για να αναρτηθούν οι σημαίες των πατρίδων των αθλητών που είναι στο βάθρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK