Τόκιο δαγκωτό ψηφίζει ο Καρλ Λιούις

Θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Τόκιο για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, δηλώνει ο Καρλ Λιούις. "Μεγάλο ατού της Ιαπωνίας η υψηλή τεχνολογία" λέει. Παραμονεύουν Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη.

Τόκιο δαγκωτό ψηφίζει ο Καρλ Λιούις

Την ώρα που τα μέλη της ΔΟΕ βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ελέγξουν την τουρκική υποψηφιότητα, ο Καρλ Λιούις από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, δηλώνει ανοιχτά την υποστήριξή του στο Τόκιο.

Ο εννέα φορές χρυσός Ολυμπιονίκης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στις πόλεις Σεντάι και Ισινομάκι που πλήγηκαν από το καταστροφικό τσουνάμι το 2011, σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει τη νεολαία να ακολουθήσει τον αθλητισμό.

Μιλώντας για την ιαπωνική υποψηφιότητα τόνισε: "Τους εύχομαι καλή τύχη γιατί πιστεύω ότι θα κάνουν σπουδαίους αγώνες . Θα είμαι παρών στους Ολυμπιακούς του 2020 όπου κι αν γίνουν κι ελπίζω να γίνουν εδώ".

Ο κορυφαίος σπρίντερ τόνισε ότι η φήμη της Ιαπωνίας στην καινοτομία θα βοηθήσει πολύ στην υποψηφιότητα. "Πιστεύω πολύ στην πρόοδο. Είμαι της υψηλής τεχνολογίας . Πιστεύω στην κατασκευή νέων σταδίων υψηλής αισθητικής για το κοινό, που θα βοηθήσουν και στην επίτευξη νέων επιδόσεων . Η Ιαπωνία κατείχε πάντα την υψηλή τεχνολογία και θεωρώ ότι μπορεί να κατασκευάσει στάδια που δεν θα έχουν ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν".

Οι δεσμοί του Αμερικανού ολυμπιονίκη με το Τόκιο είναι ιδιαίτερα στενοί, αφού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1991 είχε κάνει την καλύτερη κούρσα της ζωής του, σημειώνοντας το εκπληκτικό τότε παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 9.86.

Η τελική απόφαση για την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 θα παρθεί από την ΔΟΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK