Πέντε υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς του 2024

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τις πέντε υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Πέντε υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς του 2024

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τις πέντε υποψήφιες πόλεις που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Σε αυτές περιλαμβάνονται τέσσερις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και μία αμερικανική και όπως γίνεται προφανές, η μάχη θα είναι Ευρώπη εναντίον ΗΠΑ.

Η Βουδαπέστη, το Αμβούργο, το Παρίσι, η Ρώμη και το Λος Άντζελες είναι οι πέντε πόλεις που θα διεκδικήσουν τη "σκυτάλη" από το Τόκιο, αφού η προθεσμία της Τρίτης εξέπνευσε και η ΔΟΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη τους φακέλους που παρέλαβε.

Οι πέντε πόλεις είχαν εκφράσει από νωρίς τις προθέσεις τους και δεν υπήρξε κάποια καινούργια έκπληξη τις τελευταίες ημέρες.

Το Τορόντο αποφάσισε να μην καταθέσει υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής, όπως και το Μπακού.

Η ΔΟΕ θα επιλέξει την οικοδέσποινα των Αγώνων τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ