Η Κροατία μπλόκ-αρε τους Ισπανούς!

Χάρη σε ένα φοβερό μπλοκ του Ντάριο Σάριτς πάνω στον Πάου Γκασόλ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Κροατία επικράτησε με 72-70 της Ισπανίας και έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά. Άνετη επικράτηση της Αργεντινής κόντρα στη Νιγηρία με 94-66.

Η Κροατία μπλόκ-αρε τους Ισπανούς!

Η Κροατία έδειξε με το "καλημέρα" πώς είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα στο φετινό ολυμπιακό τουρνουά. ομάδα του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα, παίρνοντας τη νίκη από το φαβορί-Ισπανία με 72-70. Για να γίνει όμως αυτό χρειάστηκε ένα απίθανο μπλοκ από τον Ντάριο Σάριτς πάνω στον ηγέτη της "φούρια ρόχα", Πάου Γκασόλ στη λήξη του αγώνα.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν καλύτερα και πήραν ένα προβάδισμα 8 πόντων από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Σταδιακά πάντως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε και η Κροατία άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στο παρκέ.

Το ημίχρονο βρήκε την Ισπανία μπροστά με +6 (32-38), όμως στην επανάληψη οι Κροάτες τα έδωσαν όλα. Όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη του, οι μάχες σώμα με σώμα γίνονταν όλο και πιο έντονες, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ώσπου φτάσαμε στην τελευταία επίθεση, όπου ο Σάριτς "έσβησε" τα φώτα.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πάου Γκασόλ είχε 26 και ακολούθησε ο Νίκολα Μίροτιτς με 19.

Η τάπα στον Γκασόλ από τον Σάριτς:

Εύκολα η Αργεντινή

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, η Αργεντινή ξεκίνησε με νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ανδρών. Η παρέα των Τζινόμπιλι, Σκόλα, Νοτσιόνι επικράτησε άνετα 94-66 της Νιγηρίας στην πρεμιέρα του Β' Ομίλου της διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ο Φακούντο Καμπάτσο με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα:15-22, 31-50, 50-72, 66-94

News 24/7

24MEDIA NETWORK