Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων με 10 αθλητές

Δεκαμελής θα είναι η αποστολή της ολυμπιακής ομάδας προσφύγων που θα λάβουν στους Αγώνες του Ρίο για πρώτη φορά στα χρονικά.

Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων με 10 αθλητές

Από έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες θ' αποτελείται η ολυμπιακή ομάδα προσφύγων που συστήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρόκειται για αθλητές από το Νότιο Σουδάν, τη Συρία, τη Δημοκρατία του Κονγκό και την Αιθιοπία και θα συμμετάσχουν σε αγωνίσματα της κολύμβησης, του στίβου και στο τουρνουά τζούντο.

" Οι πρόσφυγες αθλητές δεν έχουν ούτε σπίτι ούτε ομάδα ούτε σημαία ούτε εθνικό ύμνο. Η σύσταση της ομάδας προσφύγων θα τους προσφέρει ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό μαζί με όλους τους υπόλοιπους αθλητές του κόσμου", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Στην τελετή έναρξης οι δέκα αθλητές θα παρελάσουν προτελευταίοι, πριν ακριβώς από την οικοδέσποινα Βραζιλία, και θα κρατούν τη σημεία με τους πέντε κύκλους

" Θα σταλεί ένα μήνυμα ελπίδας για όλους τους πρόσφυγες του κόσμου, θα σταλεί ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα πως όλοι τους είναι συνάνθρωποί μας και κομμάτι της κοινωνίας μας", συμπλήρωσε ο Μπαχ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK