Η πρόσκληση της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Έναν χρόνο πριν από την τελετή έναρξης, η Ελλάδα προσκλήθηκε επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η πρόσκληση της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην κατοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η επίσημη πρόσκληση της Ελλάδας, για τη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Ρίο 2016".

Την πρόσκληση παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο του εορτασμού του ενός χρόνου πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Αντίστοιχες προσκλήσεις πήραν και χώρες που διοργάνωσαν ή θα διοργανώσουν τους επόμενους Ολυμπιακούς όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Κορέα και η Βραζιλία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Καπράλος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και να της ευχηθεί ολόψυχα εκ μέρους του ελληνικού λαού, καλή επιτυχία στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ήδη συμφωνήσει με την Οργανωτική Επιτροπή "Ρίο 2016", ώστε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του 2016, να πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου του 2016.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού μετά τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα παραδοθεί στην αποστολή της Βραζιλίας, στις 27 Απριλίου 2016, σε τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του ως το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Λαμπαδηδρομία στην Βραζιλία θα αρχίσει στις 3 Μαΐου και θα διαρκέσει 95 ημέρες, διασχίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Για διαδικαστικά θέματα σχετικά με την Ολυμπιακή Φλόγα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει ο κ. Καπράλος με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο, Κάρλος Νούζμαν, στη διάρκεια του ταξιδιού του Προέδρου της ΕΟΕ στην Βραζιλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK