Ο Πούτιν "παραίτησε" τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΟΕ στη Ρωσία

Στο "στόχαστρο" του Βλάντιμιρ Πούτιν βρέθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής, Αχμέντ Μπιλάλοφ, με αφορμή καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της κατασκευής έργων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2014 στο Σότσι.

Ο Πούτιν "παραίτησε" τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΟΕ στη Ρωσία

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος κατέχει επίσης τις θέσεις του προέδρου της κρατικής εταιρίας θερέτρων του Βόρειου Καυκάσου και του προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας γκολφ κατηγορείται για καθυστερήσεις και υπερκοστολογήσεις στις εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθεί το αγώνισμα του άλματος στο σκι.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προέκυψαν γεωλογικά προβλήματα τα οποία καθυστέρησαν την κατασκευή του έργου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έλλειψη ρευστού από την εταιρία που ανέλαβε με αδιαφανείς όρους το έργο (και η οποία διασώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω οικονομικής τραπεζικής "ένεσης") δεν επιτρέπει την έγκυρη ολοκλήρωσή του.

Ο Πούτιν φέρεται να έδωσε εντολή ώστε ο Μπιλάλοφ να καθαιρεθεί από "όλες τις θέσεις", κάτι που αν και δεν έχει συμβεί επισήμως ακόμη, θεωρείται θέμα χρόνου.

Ο Μπιλάλοφ, επιχειρηματίας από το Νταγκεστάν που ασχολήθηκε με τα πετρέλαια και αναδείχθηκε και βουλευτής, αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες λόγω της εμπόλεμης ατμόσφαιρας με την Τσετσενία και τη Γεωργία στην περιοχή, ενώ η συγγένειά του με 2 Μοσχοβίτες επιχειρηματίες που πρόσκειται στον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αρκάντι Ντβόρκοβιτς τον θέτουν στο ενδιάμεσο της διελκυστίνδας μεταξύ συντηρητικών και φιλελεύθερων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK