Αμετακίνητη η Πολιτεία: "Ας βλέπουμε την Μπαρτσελόνα"

Ούτε εκατοστό, όχι μόνο βήμα, πίσω σε ό,τι έχει αποφασίσει για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό προτίθεται να κάνει η πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού, όπως αυτό εκφράστηκε από τον Σταύρο Κοντονή και τον Ιούλιο Συναδινό στη συνάντηση της Παρασκευής με τους δημοσιογράφους.

Αμετακίνητη η Πολιτεία: "Ας βλέπουμε την Μπαρτσελόνα"

Ο Υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης στα φλέγοντα θέματα α) των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα, β) των (διοικητικών) προστίμων που θα επιβάλλονται στις ΑΕ του αθλητισμού και γ) των πιθανώς χειραγωγημένων αγώνων, επαναλαμβάνοντας αμφότεροι την πάγια θέση της Πολιτείας για " έναν αθλητισμό που θα χαιρόμαστε να βλέπουμε".

" Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, μόνο πολιτική ευθύνη απέναντι στον κόσμο που μας ζητά να είμαστε ακόμη πιο σκληροί", ελέχθη χαρακτηριστικά, χωρίς ουδείς εκ των δύο να θεωρεί ότι η απαγόρευση συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λειτουργεί σαν εμπόδιο στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν οριστεί.

" Δεν είναι μέτρο πίεσης ή εκβίασης προς την ΕΠΟ ή την UEFA, το έχουμε ξεκαθαρίσει", τονίστηκε μεταξύ άλλων, αφού οι αποφάσεις έχουν παρθεί, άσχετα από το αν ο αποκλεισμός αυτός αφορά την εθνική ομάδα ή τους συλλόγους. " Ας βλέπουμε για δύο χρόνια την Μπαρτσελόνα".

Για τη λειτουργία της διαιτησίας δε διευκρινίστηκε ότι " έχουμε ζητήσει από την UEFA να μας προτείνει τον τρόπο που θα ήθελε να οργανωθεί".

Έρχεται η απόδοση ευθυνών

Παράλληλα, Κοντονής και Συναδινός αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να εξηγήσουν τι συμβαίνει το καθεστώς λειτουργίας των ομοσπονδιών όλων των αθλημάτων και τους ενδελεχείς ελέγχους που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε πρώτη φάση περνούν από το μικροσκόπιο πέντε εξ αυτών (τένις, πάλη, μπάντμιντον, πυγμαχία, ποδηλασία) με τις πληροφορίες να λένε ότι σε ορισμένες η κακοδιαχείριση δεν μπορεί καν να περιγραφεί! Έδωσαν μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα, περιμένοντας τα τελικά πορίσματα.

Εύλογα προέκυψε το ερώτημα τι ίσχυε μέχρι τώρα. Ήταν τότε που επέρριψαν ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και στον δικομματισμό που επέτρεψε την αυθαιρεσία και αδυνάτισε ολοκληρωτικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει σ' ένα οριακό σημείο και να απαιτείται πολλή δουλειά για να μπει το τρένο σε ράγες.

" Θα αποδοθούν ευθύνες", ξεκαθαρίστηκε, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στις διοικήσεις των Ολυμπιακού Σταδίου και ΣΕΦ " που λειτουργούσαν ως εταιρίες", οι διοικήσεις των οποίων γι' αυτό ακριβώς το λόγο δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμα. " Πρώτα θα κριθούν και μετά θα φύγουν", διευκρινίστηκε με στόμφο.

Σχετικά τέλος με την παράγραφο του Άρθρου 1 στα έκτακτα μέτρα τάξης που επιτρέπει την επιβολή προστίμων σε μέσα ενημέρωσης που προκαλούν βία και ρατσισμό, η αντίδραση ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη. " Αν δέχονται πιέσεις, ας κάνουν άλλη δουλειά", σημειώθηκε, " εμείς δεν κάνουμε πίσω".

Τα υπόλοιπα στο επόμενο νομοσχέδιο που θα αφορά εκλογικό σύστημα και στοίχημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK