Η WADA ζητά την αποβολή της Ρωσίας για σκάνδαλο ντόπινγκ

Την αποβολή της Ρωσίας από τις παγκόσμιες διοργανώσεις στίβου εισηγήθηκε η WADA για συστηματική παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η WADA ζητά την αποβολή της Ρωσίας για σκάνδαλο ντόπινγκ

Τον κίνδυνο αποκλεισμού της από τις παγκόσμιες διοργανώσεις στίβου αντιμετωπίζει η Ρωσία.

Το πόρισμα (έκτασης 325 σελίδων) του Ντικ Πάουντ, του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης καταπολέμησης του ντόπινγκ, ο οποίος εδώ και περίπου 11 μήνες συγκεντρώνει στοιχεία, καταγράφει σωρεία παραβιάσεων του κανονισμού περί ντόπινγκ από την ρωσική ομοσπονδία στίβου και ως εκ τούτου ζητείται η παραδειγματική τιμωρία της ρωσικής ομοσπονδίας από την IAAF.

Επιπλέον, ο Πάουντ εισηγήθηκε τον δια βίου αποκλεισμό πέντε προπονητών και αθλητών της Ρωσίας, τα ονόματα των οποίων όμως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (4/11) ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Λαμίν Ντίακ κατηγορήθηκε για υπόθεση διαφθοράς με φόντο σκάνδαλο που αφορά το ντόπινγκ.

Νέα Δημοκρατία ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε δύσκολη θέση φέρνει τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε περί φυλακίσεων των κομμουνιστών, ενώ η Πειραιώς απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ