Το UFC αντιδρά στα κρούσματα doping

"Αν χρησιμοποιείς αναβολικά θα σε πιάσουμε" δήλωσε ο πρόεδρος του UFC, Dana White σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το UFC για το θέμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές του.

Το UFC αντιδρά στα κρούσματα doping

Έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης αποκάλυψαν οι άνθρωποι του UFC με πολύ συχνούς και μεθοδικού ελέγχους καθώς και αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες. Πλέον όλοι οι αθλητές που θα αγωνίζονται σε κάποιο event του UFC θα υποβάλλονται σε έλεγχο doping την ημέρα του αγώνα.

Ο συνιδιοκτήτης του UFC Lorenzo Fertitta δήλωσε:

"Θέλουμε το 100% των μαχητών να υποβάλλονται σε έλεγχο την ημέρα του αγώνα και αν υπάρχει επιπλέον κόστος για αυτό και υπερβαίνει τα έξοδα που προβλέπει η κάθε πολιτεία ή ομοσπονδία θα καλύψουμε εμείς όλα τα έξοδα. Συνηγορούμε σε μεγαλύτερες ποινές για τους παραβάτες. Σύμφωνα με την WADA η προβλεπόμενη ποινή για την πρώτη παράβαση σε χρήση αναβολικών είναι διετής αποκλεισμός. Συμφωνούμε με αυτό".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Dana White που όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Anderson Silva απάντησε ότι αν ήξεραν ότι ήταν ντοπαρισμένος πριν τον αγώνα του δεν θα του επέτρεπαν να αγωνιστεί. "Δεν υπάρχει κανείς αθλητής που να αξίζει περισσότερο από την αξιοπιστία του αθλήματος" είπε συγκεκριμένα.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και μέχρι τότε καλούνται να βρουν λύση στις λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο που θα εφαρμόζονται οι έλεγχοι.

Άμεση ήταν και η αντίδραση πολλών μεγάλων ονομάτων του αγωνισματος στα social media που είδαν θετικά την νέα τάξη πραγμάτων με μπροστάρη τον George St. Pierre που έγραψε στο facebook "Χάρηκα με την ανακοίνωση του UFC για πιο εντατικό έλεγχο για αναβολικά. Είναι καθαρά ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για το άθλημά μας. Ανυπομονώ να ακούσω τις λεπτομέρειες για το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, τον ουδέτερο φορέα που θα κάνει τους ελέγχους και τις νέες ποινές."

Διαβάστε ακόμη στο Fightlife.gr:

Σκληρές δηλώσεις από Εξακουστίδη για Πασάι

Η μητέρα του Gustafsson κόντεψε να δείρει τον Jones!

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτο πρωτάθλημα επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα

Τα 5 πιο βίαια πυγμαχικά νοκ άουτ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK