Με την ιστορία της Εθνικής ομάδας η επιστροφή του Γιώργου Λιάνη στην αθλητική δημοσιογραφία

Μεγάλες δόξες τουποδοσφαίρουπαραβρέθηκαν – μεταξύ πολλών άλλων – στην παρουσίαση της πολύ σημαντικής και πλούσιας σε στοιχεία συγγραφικήςδουλειάςτούΓιώργου Λιάνηγια τη Εθνική ομάδα που αρχίζει να δημοσιεύεται από την Κυριακή, 9 Μαρτίου, στην καθημερινή αθλητική εφημερίδαLiveSport,με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού.

Με την ιστορία της Εθνικής ομάδας η επιστροφή του Γιώργου Λιάνη στην αθλητική δημοσιογραφία

Η εκδήλωση έγινε στηναίθουσα«Γεώργιος Καραντζάς», στο μέγαροτης ΕΣΗΕΑ,και πέρα από τους παλαίμαχους διεθνείςπαρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός,η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου,ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργόςΚώστας Λαλιώτης,oγενικός γραμματέας και ο ταμίας του ΠΣΑΠ κ.κ. Πούλιος και Συρίγος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου,πολλοί δημοσιογράφοι και φίλοι της εφημερίδας και του συγγραφέα.

ΗLiveSport,που συμπληρώνει τον Απρίλιο δύο χρόνια πολύ επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο του αθλητικού Τύπου, τιμάει τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με μια φιλόδοξη δημοσιογραφική εργασία,περιγράφοντας με την πένα τούΓιώργου Λιάνη μεγάλες και μικρές στιγμές της Εθνικής από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα γίνεται αναφορά κοινωνικών και πολιτικών γεγονότων, αλλά και προσώπων, πουαπασχόλησαν σε κάθε περίοδο τηνεπικαιρότητα.

Η δουλειά του Γιώργου Λιάνη, μετηγλαφυρή περιγραφή γεγονότων και στιγμών, στηρίζεται στο πλούσιο αρχειακό υλικό τουΆγγελου Μενδρινού, ενώ τον συντονισμό της προσπάθειας έχει οΒασίληςΒέργης.Σπάνιες φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα και αποκόμματααπό έντυπαδιαφόρων εποχών, πλαισιώνουν τον δημοσιογραφικό αφηγηματικό λόγο του Γ.Λ., με αποκάλυψη άγνωστων γεγονότων και δημοσιευμάτωνπου παρουσιάζουνεξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η δημοσίευση θα είναι καθημερινή, και θα διαρκέσει περίπου δύο μήνεςκατά τους οποίους θαδημοσιευτεί πλήθοςντοκουμέντων, παλιές φωτογραφίες και αποσπάσματα του αθλητικού Τύπουσε μια διαδρομή 80 περίπου χρόνων.

Στην παρουσίαση(που πλαισιώθηκε με προβολή στιγμιοτύπωνπαλαιών και νεότερων αγώνων της Εθνικήςστο Παγκόσμιο Κύπελλο)έδωσαν το παρών παλαίμαχοι άσσοι του ποδοσφαίρου: Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Δομάζος, Τάκης Λουκανίδης,Αντώνης Αντωνιάδης, Κώστας Πολυχρονίου,Σάββας Παπάζογλου, Χρήστος Αρδίζογλου, Αριστείδης Καμάρας, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Νίκος Σαργκάνης, Ανδρέας Μπονόβας,Σπύρος Λιβαθηνός,Γιώργος Σκρέκης, Κώστας Βαλλιάνος,ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Αρχοντίδης, καθώς και ο «εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK