Η παρέμβαση της Πολιτείας: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ΟΑΚΑ

Παρά το γεγονός ότι οι χώροι του ΟΑΚΑ πέρασαν πρόσφατα στη δικαιοδοσία του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων (για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου), η Πολιτεία διατηρεί δικαιώματα παρέμβασης σ' αυτούς.

Η παρέμβαση της Πολιτείας: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο ΟΑΚΑ

Σ' αυτό το πλαίσιο το Υφυπουργείο Αθλητισμού σχεδιάζει δράσεις για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ με πρώτο στόχο την ενεργειακή του επάρκεια.

Μέχρι στιγμής το κόστος της ενεργειακής κάλυψης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου είναι τεράστιο. Αχανής ο χώρος, πολλές οι εγκαταστάσεις, πάμπολλες οι χρήσεις, λογικό άρα και το πολύ υψηλό κόστος.

Στόχος του Υπουργείου είναι πλέον να καλύπτονται οι ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που και πι φθηνές είναι αλλά φυσικά και πιο φιλικές για το περιβάλλον. Ηδη έχει γίνει επαφή με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και η διοίκηση του ΟΑΚΑ έχει ενημερωθεί σχετικά.

Το συγκεκριμένο πλάνο πάντως δεν εξαντλείται μόνο στην Καλογρέζα. Προγραμματίζεται να εφαρμοστεί στο ΣΕΦ αλλά και σε στάδια της επαρχίας όπως είναι αυτό των Ιωαννίνων.

Ακόμα πάντως και στα στάδια που δεν θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο, υπάρχει η δυνατότητα της μείωσης του ενεργειακού κόστους. Υπάρχει ήδη αίτημα από το Υπουργείου έτσι ώστε όλα τα στάδια της χώρας να υπαχθούν στα οικιακά (και πιο φθηνά) τιμολόγια της ΔΕΗ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK