Κόκκινος συναγερμός για πολύ επικίνδυνη ουσία

Κόκκινος συναγερμός στον αθλητισμό από την WADA. Άκρως επικίνδυνη αναβολική ουσία κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά που δημιουργεί πολύ σοβαρές παρενέργειες. Επείγουσα ανακοίνωση σε όλο τον κόσμο.

Κόκκινος συναγερμός για πολύ επικίνδυνη ουσία

Πρωτοφανής κινητοποίηση σε όλο τον κόσμο έχει σημάνει η εμφάνιση μιας ιδιαίτερα τοξικής ουσίας με την κωδική ονομασία GW501516 που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί στις πιάτσες του ντόπινγκ στη μαύρη αγορά μέσω του διαδικτύου ή αλλού.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αντιντόπινγκ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση σε όλο τον κόσμο , και στην Ελλάδα μέσω του ΕΣΚΑΝ , με την οποία προειδοποιεί για την επικινδυνότητα της λόγω της ισχυρής τοξικότητας της η οποία προκαλεί σοβαρές παρενέργειες και δημιουργία καρκινικών όγκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες χώρες έχει ήδη διαπιστωθεί η χρήση της από αθλητές καθώς υπάρχουν μια σειρά από θετικές περιπτώσεις. Η GW501516 αυξάνει την αντοχή ,ρυθμίζει την καύση του λίπους μετατοπίζοντας τον μεταβολισμό του σώματος έτσι ώστε να χρησιμοποιεί αυξανόμενες ποσότητες λίπους για ενέργεια καθώς και να αυξάνει την μυική μάζα.

Η συγκεκριμένη ουσία ήταν ένα υπό ανάπτυξη φάρμακο που αποσύρθηκε από την φαρμακευτική έρευνα λόγω της τοξικότητας της η οποία αποκαλύφθηκε σε προ-κλινικές μελέτες. Η ουσία σήμερα δεν έχει εγκριθεί ούτε πρόκειται να εγκριθεί ως φάρμακο. Βρίσκεται στη λίστα της WADA με τις απαγορευμένες ουσίες που αποφέρουν ποινή μέχρι και τρία χρόνια αποκλεισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK