Οι αθλητές που έγιναν ηθοποιοί (PHOTOS+VIDEOS)

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είδαμε αθλητές να δοκιμάζουν την τύχη τους στη μεγάλη οθόνη. Άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε με παταγώδη αποτυχία. Το Contra.gr έψαξε και βρήκε ανθρώπους του αθλητισμού που στην πορεία εξελίχθηκαν σε… αστέρια του κινηματογράφου. Από τους "δικούς μας", Σεϊταρίδη και Φραγκολιά στους Μάικλ Τζόρνταν και Ερίκ Καντονά.

Οι αθλητές που έγιναν ηθοποιοί (PHOTOS+VIDEOS)

Καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι που πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις επάγγελμα προκειμένου να επιβιώσεις. Στην περίπτωση που εξετάζουμε βέβαια, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Τα άτομα που της παρακάτω λίστας ξεκίνησαν ως αθλητές, αλλά στην πορεία αποφάσισαν να αλλάξουν κλάδο απασχόλησης.

Όχι όμως αναγκαστικά, αλλά από επιλογή. Είτε μεγάλωσαν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν άλλο στον αθλητικό τομέα, είτε τα φώτα και οι κάμερες τους τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον, κάνοντάς τους να το ρίξουν στην ηθοποιία! Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που πιο εύκολα μας έρχεται στο νου η τελευταία ταινία τους, παρά ο τελευταίος αγώνας που έδωσαν ως αθλητές.

Το Contra.gr σκάλισε τα αρχεία (αθλητικά και κινηματογραφικά) και βρήκε αρκετούς αθλητές που στην πορεία δοκίμασαν την τύχη τους στην υποκριτική. Από τους "δικούς μας", Γιούρκα Σεϊταρίδη και Κώστα Φραγκολιά στους παγκοσμίου εμβέλειας σταρ όπως ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Ντουέιν Τζόνσον.

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Από πολλούς θεωρείται ως ο κορυφαίος σέντερ που πέρασε από το ΝΒΑ. Οι τίτλοι του και τα ρεκόρ του, τους επιβεβαιώνουν. Ωστόσο ο Τζαμπάρ παράλληλα με το μπάσκετ, έκανε και καριέρα στην μεγάλη οθόνη.

Το 1972 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο δίπλα στον καλό του φίλο, Μπρους Λι, παίζοντας στην ταινία "Game of Death". Οι δυο τους είχαν μάλιστα μια σκηνή μονομαχίας που έχει μείνει στην ιστορία. Έχει παίξει και σε άλλες ταινίες όπως το Airplane, Zero Hour, Flech, Troop Beverly Hills, Forget Paris, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε αρκετά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών.

Βίνι Τζόουνς

Ο Ουαλός ήταν ποδοσφαιριστής με καριέρα σε ομάδες όπως η Λιντς Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Σέφιλντ και η Γουίμπλετον, έχοντας υπηρετήσει μάλιστα και το εθνόσημο 9 φορές.

Ωστόσο, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας το έριξε στις ταινίες, έχοντας παίξει σε ουκ ολίγες. Κάποιες από αυτές είχαν και μεγάλη επιτυχία, όπως το Χ-men ή το Eurotrip.

Καρλ Γουέδερς

Αν δείξεις τη φωτογραφία του σε κάποιον, το πρώτο πράγμα που θα σου πει είναι πως ο εικονιζόμενος είναι ηθοποιός. Το δεύτερο θα είναι το όνομα του ρόλου που τον έκανε διάσημο, αυτό του "Απόλο Κριντ", του αντίπαλου του Ρόκι στις ομώνυμες ταινίες.

Ο Γουέδερς αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης του Ράκμπι, έχει μείνει στη μνήμη πιο πολύ για τους ρόλους του στον κινηματογράφο, παρά για τους αγώνες που έδωσε στο γήπεδο. Έχει παίξει μεταξύ άλλων σε 4 ταινίες "Ρόκι".

Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

Θεωρείται από πολλούς μέχρι και σήμερα ο καλύτερος bodybuilder όλων των εποχών και ο αθλητής με την καλύτερη σωματική διάπλαση. Ο Σβαρτζενέγκερ έπαιζε από μικρός ποδόσφαιρο, ενώ άρχισε να ασχολείται με το bodybuilding από τα 15 του χρόνια. Αφού σάρωσε όλα τα ευρωπαϊκά βραβεία του αθλήματος, στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Η πρώτη του ταινία γυρίστηκε το 1970 με τίτλο "Hercules in New York", ωστόσο τη μεγαλύτερη επιτυχία την έκανε με τις ταινίες "Terminator". Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να παίξει σε πάνω από 40 ταινίες.

Ντουέιν "The Rock" Τζόνσον

Το 1996 έκανε το ντεμπούτο του στο WWE ως επαγγελματίας παλαιστής και γρήγορα κατάφερε να αποκτήσει μεγάλο κοινό. Έχει κερδίσει συνολικά 10 παγκόσμια πρωταθλήματα (8 WWΕ και 2 WCW), ενώ το 2000 κατέκτησε το Royal Rumble.

Παράλληλα, ο Τζόνσον έκανε και το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία "The Scorpion King" το 2002, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Από τότε συμμετέχει ανελλιπώς σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, με τελευταία του τον "Ηρακλή" που βγήκε στις αίθουσες το 2014.

Σακίλ Ο’ Νιλ

Ένας από τους καλύτερους σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Έχει ανακηρυχθεί 2 φορές πρώτος σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, 14 φορές στην καλύτερη ομάδα, 15 φορές στο All-Star Game, ενώ έχει κατακτήσει και 4 δαχτυλίδια πρωταθλητή ΝΒΑ.

Παράλληλα με το μπάσκετ, το 1994 έπαιξε στην πρώτη του ταινία με τίτλο "Blue Chips", ενώ δύο χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε στην ταινία "Kazaam". Έκτοτε έχει παίξει σε πάνω από 10 ταινίες (στις περισσότερες υποδύεται τον εαυτό του), με τελευταία το "Blended", το 2014.

Ντένις Ρόντμαν

Από το 1986 μέχρι και το 2000 αγωνιζόταν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Κατέκτησε 5 δαχτυλίδια πρωταθλητή, ενώ οι Ντιτρόιτ Πίστονς απέσυραν τη φανέλα με το "10" που φόραγε ο Αμερικανός για περίπου 6 χρόνια στο σύλλογο.

Το 1997 ο Ρόντμαν έπαιξε δίπλα στον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ στην ταινία "Double Team", χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, αποσπώντας σχεδόν όλα τα… χρυσά βατόμουρα! Χειρότερος νέος ηθοποιός, Χειρότερος βοηθητικός ρόλος, Χειρότερο δίδυμο (με Βαν Νταμ). Αυτό φαίνεται δεν τον πτόησε, με τον ίδιο να συνεχίζει να εμφανίζεται σε ταινίες και τηλεοπτικά σόου.

Μάικ Τάισον

Από τους μεγαλύτερους πυγμάχους που γνώρισε το άθλημα, κατακτώντας σχεδόν τα πάντα όσο αγωνίστηκε. Ωστόσο το 1996, το δάγκωμα στο αυτί του Χόλιφιλντ κατά τη διάρκεια αγώνα, στιγμάτισε την καριέρα του. Το 2006 αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση.

Το 1993 πρωτοξεκίνησε στον κινηματογράφο, υποδυόμενος τον εαυτό του. Ακολούθησαν δύο βιογραφικές ταινίες του ίδιου (1995 και 2008), ενώ το 2009 έπαιξε στην μεγάλη εισπρακτική επιτυχία "Hangover", με αποτέλεσμα να συμμετάσχει και στο δεύτερο μέρος της συγκεκριμένης ταινίας (Hangover 2). Επίσης έχει κάνει γκεστ ρόλο στο "Scary Movie 5", καθώς και στη σειρά "Νόμος και Τάξη".

Χαλκ Χόγκαν

Το πραγματικό του όνομα είναι Τέρι Τζιν Μπολέα, αλλά το ψευδώνυμο "Χαλκ Χόγκαν" το πήρε ως επαγγελματίας παλαιστής. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους παλαιστές στο WWE, ενώ έχει εκατοντάδες θαυμαστές.

Παράλληλα με την πάλη, έπαιξε στην ταινία "Ρόκι 3" με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, με μεγάλη επιτυχία. Από τότε έχει παίξει ακόμη και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αρκετές ταινίες μέχρι και το 2001. Επίσης έχει ασχοληθεί και με την τηλεόραση, παρουσιάζοντας τηλεοπτικά παιχνίδια και ριάλιτι.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Άγγλος σουπερ-σταρ δεν έχει ακόμα πρωταγωνιστήσει σε κάποια ταινία, ωστόσο έχει γυριστεί ολόκληρο έργο με το όνομά του, το "Καν' το όπως ο Μπέκαμ". Στην ταινία δεν εμφανίζεται ο ίδιος, αλλά ένας σωσίας του με όνομα Άντι Χάρμερ.

Έχει κάνει ωστόσο γκεστ εμφάνιση στις ταινίες "Goal" (και στις 3), από τιςο ποίες πέρασαν και οι Ραούλ και Ζιντάν. Παρά το γεγονός πως ο Μπέκαμ ζει στο Λος Άντζελες, δίπλα στο Χόλιγουντ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο να πρωταγωνιστήσει σε κάποια ταινία.

Μάικλ Τζόρνταν

Ο καλύτερο μπασκεμπολίστας όλων των εποχών, ο "Air Jordan" των έξι πρωταθλημάτων ΝΒΑ και των απίστευτων ρεκόρ, έχει παίξει κι αυτός σε κινηματογραφικές παραγωγές.

Η πιο επιτυχημένη ήταν το 1996 το Space Jam, όπου υποδύθηκε τον εαυτό του και βοήθησε τα… Λούνεϊ Τουνς να κερδίσουν έναν αγώνα μπάσκετ κόντρα σε μια ομάδα εξωγήινων τεράτων.

Τζέσε Βεντούρα

Το πραγματικό του όνομα είναι Τζέιμς Τζορντ Τζάνος, αλλά έγινε γνωστός ως Τζέσε Βεντούρα πάνω στο ρινγκ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας παλαιστής και πέρασε τα περισσότερα του χρόνια στο WWE.

Ταυτόχρονα, αλλά και μετά την απόσυρσή του ασχολήθηκε επιτυχημένα με την υποκριτική και έπαιξε σε αρκετές ταινίες, μεταξύ άλλων και το Predator το 1987.

Λεμπρόν Τζέιμς

Ο "Βασιλιάς" του ΝΒΑ έχει ήδη αρχίσει να κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική. Έχει κάνει γκεστ συμμετοχή στην αμερικάνικη σειρά "Entourage", ενώ έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα για την ταινία "Trainwreck" που θα παίζει και ο γνωστός από το 'Χάρι Πότερ", Ντάνιελ Ράντκλιφ και θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2015.

Επίσης, ο Αμερικανός σούπερ-σταρ έχει υπογράψει συμβόλαιο για να πρωταγωνιστήσει στο σίκουελ της ταινίας που έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία το 1996, το "Space Jam". Τότε πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Μάικλ Τζόρνταν, ενώ τώρα είναι η σειρά του Λεμπρόν Τζέιμς. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Ερίκ Καντονά

Το θρυλικό 7άρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατάφερε κατά τη διάρκεια της καριέρας του να αφήσει ανεξίτηλο το όνομά του στο "Ολντ Τράφορντ". Με τους "κόκκινους διαβόλους" κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Κύπελλα και 3 Τσάριτι Σιλντ.

Μετά την απόσυρσή του το 1997 ξεκίνησε καριέρα ηθοποιού. Έπαιξε στην ταινία "Ελίζαμπεθ" το 1998 με την Κέτι Μπλάνσετ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ έκτοτε έχει βρεθεί σε ουκ ολίγες παραγωγές. Το 2011 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Switch".

Ρέι Άλεν

Ο Ρέι Άλεν μπορεί μέχρι πέρυσι να αγωνιζόταν στο Μαϊάμι με τη φανέλα των Χιτ, ωστόσο κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός το 1998 έπαιξε στην ταινία "He got Game" μαζί με τον γνωστό ηθοποιό, Ντένζελ Ουάινγκτον, παίρνοντας αρκετά καλές κριτικές.

Επίσης, το 2001 εμφανίστηκε στην ταινία του Μάρκους Μπλέικ, "Harvard Man".

Κώστας Φραγκολιάς

Παράλληλα με το μόντελινγκ που ασχολήθηκε από μικρός, ο Φραγκολιάς ήταν και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πριν τον κερδίσει ο χώρος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Είχε στεφθεί πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στην Δ’ Εθνική με την ομάδα του Πανελευσινιακού, ενώ το 2004 είχε πάρει μεταγραφή στον Ατρόμητο Αθηνών που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική.

Ωστόσο, ο χώρος του θεάματος του "πήγαινε" περισσότερο με τον ίδιο να έχει συμμετάσχει σε αρκετές ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Γιούρκας Σεϊταρίδης

Έχει σηκώσει νταμπλ στην Ελλάδα, έχει πετύχει γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2001) κάνοντας τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αναρωτιέται "Who is Giourkas?", έχει κατακτήσει το Euro 2004 και πλέον θα τον δούμε σε ρόλο ηθοποιού!

Ο Σεϊταρίδης αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξανδρου Ρήγα να συμμετάσχει στη νέα του σειρά, "Τρίχες". Λίγο έλειψε μάλιστα να τον βλέπαμε και στο "Dancing with the Stars 5", καθώς του είχε γίνει πρόταση, ωστόσο φαίνεται πως η συνεργασία δεν καρποφόρησε. Το μόνο που μένει πλέον είναι να τον δούμε να παίρνει ρόλο και σε κάποια κινηματογραφική παραγωγή.

* Φυσικά η λίστα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν προσθέταμε και τους αθλητές που απλά εμφανίστηκαν ως γκεστ σε κάποιες ταινίες ή σειρές, κυρίως υποδυόμενοι τον εαυτό τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK