Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία "JUMP BALL ΑΓΑΠΗΣ"

Ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που η κοινωνία αυτή αντιμετωπίζει τις ασθενείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία "JUMP BALL ΑΓΑΠΗΣ"

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, ημέρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η αναπηρία δεν είναι ασθένεια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο που αφορά και επηρεάζει όλες τις ανθρώπινες κοινωνικές, οικονομικές πολιτικές δραστηριότητες. Είναι μια πρόκληση στη σύγχρονη «ανθρωπιστική» κοινωνία για ισότιμη ένταξη και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες στην οικογένεια, στην κοινότητα, στο εργασιακό και φυσικό περιβάλλον.

Εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις "ΠΙΣΤΗ" θα διοργανώσει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου την εκδήλωση "Jump ball Αγάπης" στο Κλειστό Γυμναστήριο Βούλας "Γεώργιος Γεννηματάς".

Μήνυμα της εκδήλωσης μας "η θέληση νικά την αναπηρία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK