Σέρβοι αθλητές απέτρεψαν επεισόδιο σε πτήση της Lufthansa

Σε... ήρωες εξελίχθηκαν δύο παίκτες σερβικής ομάδας χάντμπολ που ταξίδευαν με πτήση της Lufthansa από την Φρανκφούρτη για το Βελιγράδι, οι οποίοι ακινητοποίησαν Ιορδανό που απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα που οδηγούσε στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας, Μίλαν Τζούκιτς, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τις αυστριακές Άλπεις, ένας από τους επιβάτες -για τον οποίο αργότερα έγινε γνωστό ότι είναι ιορδανικής καταγωγής και έφερε διαβατήριο των ΗΠΑ- σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του πιλοτηρίου, την οποία άρχισε να χτυπάει ενώ απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου.

Οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον απωθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τότε επενέβησαν δύο παίχτες της "Βοϊβοντίνα" και ο βοηθός προπονητή και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη του επεισοδίου. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ στον δράστη επιβλήθηκε κράτηση 48 ωρών και ανακρίνεται.

Η ομάδα της "Βοιβοντίνα" επέστρεφε, μέσω Φρανκφούρτης, από την πόλη Πόρτο όπου το Σάββατο (5/12) αγωνίστηκε με την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του κυπέλλου πρωταθλητριών