Ποινή εξαετούς φυλάκισης για τον Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους καλείται να εκτίσει ποινή εξαετούς φυλάκισης για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, όπως αποφάσισε την Τετάρτη το δικαστήριο της Πρετόρια. Ο Νοτιαφρικανός Παραολυμπιονίκης δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ποινή του, ενώ στο άκουσμα της απόφασης ήταν ήπιες όλες οι αντιδράσεις.

Ποινή εξαετούς φυλάκισης για τον Πιστόριους

Έξι χρόνια φυλακή είναι η ποινή που αποφάσισε να επιβάλει το δικαστήριο της Πρετόρια στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

Η δικαστής, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία, τόνισε: "Η δολοφονία είναι πάντα ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Το ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να σκέφτηκε ότι ήταν ένας εισβολέας, δεν το κάνει λιγότερο σοβαρό".

Μιλώντας στην οικογένεια της Στέενκαμπ, είπε: "Είναι βαρύς ο πόνος σας και οι επιπτώσεις από τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στην οικογένεια του θύματος, ήταν καταστροφικές".

"Η ζωή των συγγενών της Στέενκαμπ άλλαξε για πάντα. Το ίδιο και η ζωή του κατηγορουμένου. Ήταν ένας ήρωας που κατέπεσε. Έχει εκφράσει την επιθυμία του, να εκτίσει κοινωνική εργασία και πρέπει να υπολογιστεί το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή", συμπλήρωσε η δικαστής.

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη ποινή που προβλεπόταν ήταν 15 έτη φυλάκισης, ωστόσο η δικαστής τόνισε ότι υπήρχαν ουσιαστικοί και επιτακτικοί λόγοι για τη μείωσή της.

Στον Πιστόριους αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι προσπάθησε να βοηθήσει τη Στέενκαμπ, λίγο αφού την είχε πυροβολήσει.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι πρώτες αντιδράσεις τόσο του ίδιου του Πιστόριους, όσο και της οικογένειας της Στέενκαμπ, ήταν ήπιες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα ο έξι φορές χρυσός Παραολυμπιονίκης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, που αργότερα μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Αφιερώματα ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν τα ελληνικά μουσεία έσωζαν τις αρχαιότητες μας από τους Ναζί. Αδημοσίευτες φωτογραφίες

Το news247 παρουσιάζει αδημοσίευτο υλικό από την τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων αρχαιολόγων να "εξαφανίσουν" τους θησαυρούς των μουσείων λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών κατακτητών

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ