Έπιασε το όριο για το Ρίο ο Σκαρβέλης

Ο Νίκος Σκαρβέλης με βολή στα 20,61μ. έπιασε το όριο για του Ολυμπιακούς Αγώνες στην σφαιροβολία, ενώ η Δέσποινα Ζαπουνίδου έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 10χλμ. βάδην.

Έπιασε το όριο για το Ρίο ο Σκαρβέλης

Θέμα χρόνου όπως αποδείχτηκε ήταν για τον Νίκο Σκαρβέλη να πιάσει το όριο και να προστεθεί στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Σήμερα (24/4) ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ο Έλληνας σφαιροβόλος έριξε βολή στα 20,61 μ. και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους ολυμπιακούς αγώνες του καλοκαιριού – όριο 20.50 – στους Πανεπιστημιακούς αγώνες που έγιναν στο Σαν Ντιέγκο, επίδοση που είναι και ατομικό ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο 20.42.

Ο Σκαρβέλης έδειξε συνέπεια και σταθερότητα και πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Ο αθλητής, που από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται ως Ελληνας κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από τον πρωταθλητή του αγωνίσματος Τζο Κόβατς, ο οποίος ειχε καλύτερη βολή στα 21,47 μέτρα.

Στην πρώτη ημέρα του αγώνα (22/4) αγωνίστηκε και η αδερφή του Σκαρβέλη, Σταματία η οποία στη δισκοβολία πήρε την 2η θέση με 53,92 μ. και στη σφυροβολία με βολή 59.70 πήρε την 5η θέση.

Πανελλήνιο ρεκόρ η Ζαπουνίδου στα 10χλμ Βάδην

Με ένα μεγάλο ρεκόρ σημαδεύτηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ του 1ου ομίλου που έγινε στη Δράμα το Σάββατο το απόγευμα.

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου (Ικαρος Αλμωπίας) τερμάτισε στον αγώνα των 10χλμ εντός σταδίου, σε 42:55:82 που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, συντρίβοντας το προηγούμενο που κατείχε η Αθανασία Τσουμελέκα με 44:10:02 από τις 17 Απριλίου 2004 το οποιο είχε πετύχει στον Πύργο επίσης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK