Στα όρια του λουκέτου το Κέντρο ελέγχου ντόπινγκ

Μάχη επιβίωσης δίνει το Κέντρο Ελέγχου Ντόπινγκ στο ΟΑΚΑ προκειμένου να διατηρήσει την άδεια του και να μην αναστείλει τη λειτουργία του. Εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύουν να γίνουν “νεκρά” κτήρια μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στα όρια του λουκέτου το Κέντρο ελέγχου ντόπινγκ

Ισχυρό τεστ επιβίωσης αναμένεται να είναι το 2013 για το υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου Ντοπινγκ στο Ολυμπιακό στάδιο . Προκειμένου να διατηρήσει την άδεια διεξαγωγής ελέγχων ντοπιγκ θα πρέπει να διενεργήσει τουλάχιστον 3.000 ντοπινγκ κοντρολ μέσα στη επερχόμενη χρονιά. Ο συγκεκριμένος αριθμός έχει υπερκαλυφθεί για φέτος αλλά το 2013 με την ύφεση στην ελληνική κοινωνία θεωρείται πολύ δύσκολο να επαναληφθεί.

Το θετικό για την διοίκηση του ΕΚΑΕ είναι οτι το 70% και πλέον των δειγμάτων έρχεται απο το εξωτερικό λόγω της αξιοπιστίας του εργαστηρίου απο τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και μετά.

Παρόλα αυτά και προκειμένου να μην πέσει ο αριθμός των δειγμάτων κάτω απο το όριο υπάχουν σκέψεις να μην γίνουν αυξήσεις στο κόστος των ελέγχων προς τις ομοσπονδίες σε σχέση με το 2012 και να παραμείνει το ελληνικό εργαστήριο ως ένα απο τα πιο φθηνά στην Ευρώπη.

Σε αντίθετη περίπτωση , αν τελικά αναστείλει τη λειτουργία του η ζημιά θα είναι διπλή αφού το ελληνικό κράτος θα χάσει και έσοδα απο τα ξένα δείγματα αλλά και θα υποχρεωθεί να πάει τα δικά του δείγματα σε κάποιο εργαστήριο του εξωτερικού πληρώνοντας ένα υψηλότερο τίμημα προκειμένου να κάνει ελέγχους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK