Τα 21 ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) πρόσωπα του Βαρουφάκη

Από τον Νίκο Αναστόπουλο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη μέχρι τον Ερίκ Καντονά και τον Ζοσέ Μουρίνιο. Το Contra.gr βρήκε τα 21 "πρόσωπα" του Γιάνη Βαρουφάκη στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού.

Τα 21 ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) πρόσωπα του Βαρουφάκη

Η αρχική σκέψη ήταν να γράψουμε ένα κείμενο για το τι ομάδα θα έπρεπε να είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Υπάρχουν μπόλικα επιχειρήματα που μπορούν να στηρίξουν την άποψη ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών είναι από Ολυμπιακός μέχρι Νίκη Βόλου.

Το να περιορίσουμε μια τόση ισχυρή και all around προσωπικότητα στα χρώματα της φανέλας μιας συγκεκριμένης ομάδας θα ήταν άδικο. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, άλλωστε, δεν μπορεί να είναι μια ομάδα. Οι ομάδες μπορούν να είναι “Βαρουφάκης”.

Ψάξαμε και βρήκαμε τα 21 ποδοσφαιρικά – και όχι μόνο- πρόσωπα του “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας που στηρίζουν την παραπάνω άποψη.

-Ο Βασίλης Τσ(ι)άρτας

Related content

Η ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του Βαρουφάκη να γράφεται το μικρό του όνομα με ένα "ν" θυμίζει τον Βασίλη Τσάρτα, που μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια καριέρας αποφάσισε να συστηθεί ξανά στο ποδοσφαιρικό κοινό, ως Βασίλης ΤσΙάρτας.

- Ο Ερίκ Καντονά

Οι ρηξικέλευθες ενδυματολογικές εμφανίσεις του Βαρουφάκη (όχι γραβάτα, πολύχρωμα πουκάμισα), του οποίου ο ρόλος ως Υπουργός Οικονομικών επιβάλει ένα συγκεκριμένο dress code, έχουν προκαλέσει σάλο σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχο σάλο είχε προκαλέσει μόνο ο σηκωμένος γιακάς του Καντονά την περίοδο που αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

-Ο Ζαν Μαρκ Μποσμάν

Αν ο υπουργός καταφέρει να περάσει τις προτάσεις του για επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή του χρέους, θα αλλάξει μια για πάντα τον πολιτικό ευρωπαϊκό χάρτη, αφού μετά τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν στο προσκήνιο και οι άλλες αριστερές δυνάμεις του ευρωπαϊκού νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία). Αντιστοίχως, η υπόθεση Μποσμάν με το άνοιγμα των μεταγραφών ξένων παικτών, άλλαξε οριστικά τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

-Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου

Το πόσος κόσμος περίμενε με αγωνία να βγει ο Βαρουφάκης από την συνάντηση με τον Σόιμπλε για να ακούσει το πώς πήγαν οι διαπραγματεύσεις των δύο αντρών, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον κόσμο που περίμενε τις διαπραγματεύσεις του Μιχάλη Κωνσταντίνου με τους τρεις μεγάλους της Αθήνας για το σε ποια ομάδα θα συνέχιζε την καριέρα του μετά τον Ηρακλή.

-Ο Ζοσέ Μουρίνιο

Το "υφάκι" του Βαρουφάκη και η εκλεπτυσμένη ειρωνεία του κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Ντάισελμπλουμ μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα αντίστοιχα του Μουρίνιο κατά τη διάρκεια της θητείας του Πορτογάλου τεχνικού στην Πόρτο (πλέον ο Πορτογάλος έχει αποθρασυνθεί πλήρως).

-Ο Νίκος Γκάλης

-Πριν τον Γκάλη, κανείς δεν ασχολούνταν με το μπάσκετ στην Ελλάδα. Μετά το Γκάλη, το έμαθαν και τα γυναικόπαιδα. Αντιστοίχως, ο Βαρουφάκης έχει κάνει τους πάντες να ασχολούνται με την πολιτική και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις της χώρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ μέχρι χθες με την πολιτική δεν ασχολούνταν σχεδόν κανείς.

-Ο Βίνι Τζόουνς

Με κάθε ευκαιρία ο Τζόουνς περηφανεύεται για το πόσους έχει σπάσει στο ξύλο κατά τη διάρκεια της καριέρας του και κυρίως στα χρόνια του στην Γουίμπλεντον. Από την πλευρά του ο Βαρουφάκης, στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα που αρθρογραφούσε, υπερηφανεύεται για κάτι εξίσου "άτακτο", αφού αναφέρει πως το μεγαλύτερο κατόρθωμά του είναι ότι το 2005 η αυστραλιανή κυβέρνηση αναγκάστηκε να περάσει ειδική τροπολογία από την Ομοσπονδιακή Βουλή, ώστε να αναγκαστεί το κρατικό ραδιόφωνο να καταργήσει εβδομαδιαία του εκπομπή.

-Ο Γιαπ Σταμ

Για προφανείς λόγους...

-Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Γιατί ο Υπουργός οικονομικών στη συζήτηση του με τη δημοσιογράφο του BBC δεν μάσησε τα λόγια του και της την είπε αρκετές φορές, κάτι που συνηθίζει να κάνει ο Ζλάταν απέναντι σε αθλητικούς ρεπόρτερ.

-Ο Χαμές Ροντρίγκες

Όπως ο Χαμές πριν το Μουντιάλ ήταν απλώς ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και μετά με τις εμφανίσεις του με την Εθνική Κολομβίας έγινε το πιο "hot" όνομα στην αγορά με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι και ο Βαρουφάκης προ εκλογών ήταν απλώς ένα καλός οικονομολόγος, όμως στις εκλογές βγήκε πρώτος σε ψήφους, έγινε υπουργός οικονομικών και σήμερα είναι ο,τι πιο "hot" υπάρχει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

- Ο Νίκος Αναστόπουλος

Ο "μουστάκιας" ανέλαβε τον ΟΦΗ, μια ομάδα στα όρια της χρεωκοπίας και κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες με την πρόκριση του στο Κύπελλο εις βάρος του Πανθρακικού και με τον θρίαμβο με 3-1 επί του ΠΑΟΚ να χαρίσει ξανά το χαμόγελο και την ελπίδα για το μέλλον της ομάδα στους Κρητικούς φιλάθλους.

Από την πλευρά του ο Βαρουφάκης, ανέλαβε τα ηνία της οικονομίας μιας δις χρεωκοπημένης χώρας, όπως συνηθίζει να λέει, και κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες να χαρίσει χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας στους πολίτες της.

-Ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Η φανέλα του Πορτογάλου σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. Ο χαμός που θα προκαλούσε στις αθλητικές μπουτίκ παγκοσμίως, αν κυκλοφορούσε η παραπάνω φανέλα, μόνο με το χαμό που προκαλεί αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να συγκριθεί.

-Ο Γιάν(ν)ης Αντετοκούνμπο

Πρώτη φορά ασχολείται όλος ο πλανήτης με τα κατορθώματα ενός Έλληνα αθλητή, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Αντιστοίχως, είναι η πρώτη φορά που όλος ο πλανήτης ασχολείται με έναν Έλληνα πολιτικό, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης. Πού ξέρεις; Ίσως αυτό το κοινό στοιχείο να κάνει και τον Αντετοκούνμπο να βγάλει το ένα "ν" από το όνομά του.

-Ο Πάολο Μαλντίνι

Ο Βαρουφάκης είναι ο φαλακρός Μαλντίνι, αφού έχει καταφέρει να γοητεύσει τις περισσότερες Ελληνίδες με αποτέλεσμα να παρακολουθούν τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις για χάρη του, όπως παρακολουθούσαν Champions League για χάρη του Ιταλού αμυντικού της Μίλαν.

-Η Εθνική Ελλάδος του 2004

Ο Βαρουφάκης είναι η Εθνική Ελλάδος του 2004 γιατί με το προσωπικό του σύστημα και στιλ τα βάζει με όλους και με όλα και προχωράει. Το θέμα είναι αν στο τέλος θα καταφέρει να σηκώσει και το "τιμημένο".

-Ο Πιερλουίτζι Κολίνα

Όπως ο Ιταλός ρέφερι κατάφερε να γίνει σταρ και να κλέψει τη δόξα από τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου που είναι οι παίκτες, έτσι και ο Έλληνας Υπουργός έχει ήδη καταφέρει να κλέψει τη δόξα από τους πρωθυπουργούς, που είναι συνήθως οι πρωταγωνιστές της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

-Ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Μετά από χρόνια εσωτερικών συγκρούσεων και αλληλοσπαραγμών στην ΑΕΚ, ήρθε ο "τίγρης", πήρε την ομάδα και ένωσε όλους τους φίλους του "δικεφάλου" υπό τη σκέπη του. Το ίδιο έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Σταμάτησαν να ασχολούνται με εσωτερικές έριδες και στηρίζουν ενωμένοι τις προσπάθειες του Υπουργού.

-Ο Άγγελος Αναστασιάδης

Ο Βαρουφάκης βγαίνει μπροστά και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας, όπως κάνει και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας τις περισσότερες φορές να αποτελέσει ασπίδα για τις ομάδες που κοουτσάρει και να προστατεύσει τους παίκτες του από τα "πυρά" δημοσιογράφων και αντιπάλων.

-Ο Γρηγόρης Γεωργάτος

Ο Γεωργάτος με τη μεταγραφή του στην Ίντερ έκανε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους Έλληνες να παρακολουθούν την εξέλιξη του campionato. Ο Βαρουφάκης, από την πλευρά του έχει κάνει όλους τους Έλληνες να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις σε Γερμανία, Ισπανία και άλλες χώρες.

-Ο Βίλας Μπόας

Ο Βαρουφάκης για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ για διδακτορικό, πήρε συστατική επιστολή από τον Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητα του ως καθηγητή οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια.

"Συστατική επιστολή" αντίστοιχου κύρους είχε και ο Βίλας Μπόας για να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα, αφού τον σύστησε ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον -του οποίου ήταν γείτονας- στον Μουρίνιο για να τον πάρει ως βοηθό του.

-Ο Κακά

Το twitter του Κακά -ενός από τους πιο ενεργούς χρήστες του twitter από το χώρο του ποδοσφαίρου-, ωχριά τις τελευταίες μέρες όχι μόνο μπροστά στο λογαριασμό του twitter του Βαρουφάκη, αλλά ακόμα και στο hashtag με το όνομά του #varoufakis.

Διαβάστε ακόμη:

Τα βιογραφικά των παικτών όπως θα έπρεπε να είναι

Πόλεις που δεν θα υπήρχαν στον χάρτη αν δεν είχαν ομώνυμη ομάδα

Για περισσότερο Βαρουφάκη

News 24/7

24MEDIA NETWORK