Οι προτάσεις του κουπονιού της Δευτέρας

Μόνο δευτεριάτικο δεν θυμίζει το σημερινό κουπόνι, πληθώρα αναμετρήσεων από πολλές λίγκες, την παράσταση βέβαια κλέβει το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης μεταξύ Λάτσιο-Ρόμα, αλλά και ο φανταχτερός τελικός των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Το Match Money σε συνεργασία με το Contra.gr, ψάχνουν, αναλύουν και σας προτείνουν.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Δευτέρας

MATCH OF THE DAY

(19:00) Λάτσιο – Ρόμα: Το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης με την κορυφαία αντιπαλότητα, που κρίνει σχεδόν τα… πάντα σε ό,τι έχει να κάνει το μοίρασμα των δύο θέσεων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη δεύτερη θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους, την τρίτη θέση και τη συμμετοχή στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Όμως στην Ιταλία από το βράδυ του Σαββάτου, όταν και έχασε η Νάπολι, έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία για το ιταλιστί λεγόμενο biscotto, τη βολική ισοπαλία δηλαδή, καθώς με έναν πόντο και η Λάτσιο θα εξασφαλίσει την πρώτη τριάδα, αποφεύγοντας έτσι να πάει στην τελευταία αγωνιστική να παίξει τη θέση της στο ματς με τη Νάπολι. Ετσι από το βράδυ του Σαββάτου το Χ υποχώρησε από το 3,30 στο 2,50 κατά μέσο όρο! Στο Stoiximan το βρίσκουμε στο 2,66 με 0% γκανιότα, φυσικά δεν υπάρχει αξία σε αυτή την απόδοση. Αν πάντως επιβεβαιωθεί το Χ, δεν βλέπουμε να γίνεται στο 0-0, οπότε θα πάρουμε ως πρόταση το 1,70 του G/G στο Stoiximan.gr.

PUBLIC BET

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν "όλοι". Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(20:45) ΤΣΣΚΑ – Ρούμπιν: Κρίσιμο ματς και για αμφότερες δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η ΤΣΣΚΑ θέλει νίκη ώστε να ξαναπεράσει στη δεύτερη θέση, έστω και ισόβαθμη της Κράσνονταρ, με κέρδος το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρούμπιν το ίδιο ώστε να προσπεράσει την Ντιναμό στην τέταρτη θέση και να έχει την τύχη στα χέρια της στο φινάλε για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Με φόρμα οι Μοσχοβίτες, τέσσερις σερί νίκες, πέντε ματς αήττητοι, δεν τους πάει η πρωτεύουσα στους Τατάρους, πήραν ένα βαθμό εκεί σε τρία ματς τον τελευταίο μήνα, ο άσος στο 1,57.

INSIDE INFO

(16:00) Σάντνες – Σόγκνταλ: Βαθμολογικό ντέρμπι κορυφής. Η γηπεδούχος παραμένει η μοναδική αήττητη στο πρωτάθλημα, αλλά απόψε θέλει μόνο νίκη για να «ψαλιδίσει» τη διαφορά των πέντε βαθμών από την κορυφή. Στις τρεις σερί νίκες έφτασε αισίως η Σόγκνταλ, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, αλλά απόψε την περιμένει η πιο δύσκολη φετινή της αποστολή. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παραμένει αήττητη στις πέντε εξόδους της, έχοντας απολογισμό 2-3-0 και μόνο σε μία δεν σκόραρε. Οταν μιλάμε για ένα ντέρμπι ανόδου, το θέαμα έχει συνήθως ρόλο... κομπάρσου. Πόσο μάλλον όταν αμφότερες έχουν δείξει ότι κύριο όπλο τους είναι η άμυνα. Πηγαίνουμε λοιπόν στην επιλογή 2-3 γκολ που δίνεται στο αρκετά ικανοποιητικό 2,05 στον Stoiximan.

(17:00) Μίντλεσμπρο - Νόριτς: Τελικός των πλέι οφ στην Τσάμπιονσιπ, παιχνίδι με τρομερή σημασία αφού η νικήτρια εκτός από μία θέση στην Πρέμιερ, θα καρπωθεί και το υπέρογκο ποσό των 135 εκατ. λιρών. Απόλυτα ισορροπημένο το σετ με το διπλό ελαφρά φαβορί στο 2,50-2,60 και τον άσο στο 2,80, δύο ομάδες με πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα που δίκαια έφτασαν ως το τέλος του δρόμου. Αναμέτρηση λεπτομερειών που στοιχηματικά δεν πιάνεται εύκολα, οι εμφανίσεις της Μίντλεσμπρο στους δύο ημιτελικούς των πλέι οφ ήταν κάπως πιο πειστικές και θα της δίναμε ένα οριακό προβάδισμα, αλλά μέχρι εκεί.

(17:00) Σεν Γκάλεν – Ααράου: Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο. Η Γκάλεν που επανήρθε στις νίκες με 2-1 επί της Τουν παλεύει να βγει πέμπτη, μια θέση που μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ααράου μετά από το θρίαμβο με 2-1 επί της Βασιλείας, μόνο αν κερδίσει θα έχει ελπίδες να προλάβει τη Βαντούζ και να παραμείνει στην κατηγορία. Αναμενόμενα χαμηλό το Over, στο 1,60.

(17:00) Τουν – Βασιλεία: Από τις πιο επιθετικές ομάδες, τα ζευγάρια τους έχουν σχεδόν πάντα γκολ. Το μεταξύ τους στον πρώτο γύρο ήρθε 2-3, ήταν και η μία από τις μόλις δύο εντός έδρας ήττες της Τουν. Η Τουν στο γήπεδό της είναι εξαιρετικά επιθετική και σκοράρει περίπου δύο γκολ ανά αγώνα. Η Βασιλεία έπαιξε με πολλές αλλαγές στην Ααράου και έχασε με 2-1 και θα θελήσει σήμερα να πάρει πίσω το αίμα της. Το over στο 1,60, σημειώνουμε το συνδυαστικό Over & G/G στο 1,83.

(18:30) Χέλσινγκφορς ΙΦΚ – Κουόπιο: Σε φόρμα η Χέλσινγκφορς, αφού στα τελευταία 4 έχει 3-1-0 και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 6 θέση. Στο τελευταίο σε ένα ισορροπημένο ματς επικράτησε με γκολ στο 89’ 1-2 εκτός της Κότκα. Εντός σε 3 ματς έχει 2-1-0. Το Κουόπιο είχε ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα, όμως ακολούθησε φθίνουσα πορεία, έχοντας στα 4 τελευταία 0-1-3. Στο τελευταίο γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από το Λάχτι με 0-3. Διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει 5 φορές σε 8 ματς. Η φόρμα δίνει σαφή προβάδισμα στη Χέλσινγκφορς. Εμείς θεωρούμε ότι το Κουόπιο, θα δώσει έμφαση στην άμυνα προκειμένου να διακόψει το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων και θα προτιμήσουμε το under σε απόδοση 1,70.

(19:00) Φρέντρικσταντ – Φόλο: Η κάκιστη πορεία της Φρέντρικσταντ είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και απόψε φιλοδοξεί να δώσει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα, καθώς θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ο 55χρονος Αρνε Ερλάντσεν, άλλοτε μάνατζερ της Λίλεστρομ. Η αλλαγή προπονητή φέρνει συνήθως έναν νέο «αέρα», τουλάχιστον στην αρχή και το 2,05 του άσου στον Stoiximan δεν κρίνεται ευκαταφρόνητο.

(20:00) Σούντσβαλ – Νόρκεπινγκ: Σε τρομερή φόρμα η Νόρκεπινγκ, τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε, επίθεση φωτιά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως φέτος εκτός έδρας έχει σκοράρει σε όλα της τα ματς και μάλιστα στα τρία από αυτά τα τέσσερα πέτυχε δύο γκολ και άνω. Και η Σούντσβαλ δεν πηγαίνει πίσω. Πλασματικές οι τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε, τουλάχιστον τις δύο από αυτές θα μπορούσε να τις αποφύγει. Παίζει ανοιχτά είτε εντός, είτε εκτός, δεν φοβάται καμία ομάδα, παράγει πολλές ευκαιρίες. 4/5 over στα μεταξύ τους στο Νορπόρτεν, στο 1,70 το over.

(20:05) Τζουργκάρντεν – ΑΪΚ: Το μεγάλο ντέρμπι της Στοκχόλμης, ματς με αντιπαλότητα και μίσος. Αν και σε αυτά τα παιχνίδια η φόρμα και τα ρόστερ δεν μετρούν, δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια στο κρεσέντο της Τζουργκάρντεν. Εξι σερί νίκες με τέρματα 16-6, φοβερές εμφανίσεις, δύο μεγάλα διπλά στα τελευταία σε δύσκολες έδρες (Ατβίντμπεργκ, Χάλμσταντ), εύκολες νίκες στα δύο τελευταία εντός. Η ΑΪΚ έδειξε κατώτερη των περιστάσεων στο ντέρμπι με την Γκέτεμποργκ (3-0), είναι εμφανές το πρόβλημα που έχει στην επίθεση με την απουσία του εξτρέμ Μπαχούι (5/3), ο οποίος λείπει και σήμερα. Τίμιος ο άσος στο 2,45.

(20:55) Μακάμπι Πετάχ Τίκβα – Μακάμπι Χάιφα: Προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στο Ισραήλ, παραμένει ανοιχτή η 4η θέση, που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Με το ευρύ 4-0 επί της Χάποελ Μπιρ-Σίβα η Μακάμπι Χάιφα έδειξε ότι έχει δυνάμεις, σε αντίθεση με την Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, που τρέχει ρεκόρ 0-3-5 και… σφυρίζει αδιάφορα. Στέκει το διπλό στο 1,75.

MISSING LIST

(17:00) Λουκέρνη – Ζυρίχη: Πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος η Λουκέρνη με 6-1-0 στα επτά τελευταία, αν κερδίσει ανεβαίνει τέταρτη και παίρνει τη θέση της Ζυρίχης. Το μεγάλο πρόβλημα για τη Λουκέρνη είναι η απουσία του Λεσκάνο (10 γκολ), που είναι μάλλον ο πολυτιμότερος επιθετικός της. Για το λόγο αυτό γίνεται κάπως αδιάφορος ο άσος στο 1,90.

(17:00) Σιόν – Γ. Μπόις: Αδιάφορη η Γ. Μπόις, ενδιαφερόμενη η Σιόν που θέλει να βγει πέμπτη. Μόνο που θα λείψει το απόλυτο όπλο της, ο αρχισκόρερ Κονατέ που μεταξύ άλλων πέτυχε τα πέντε από τα έξι τελευταία της γκολ. Η απουσία του καθιστά μάλλον απαγορευτική την επιλογή του άσου στα επίπεδα του 2,00.

PUT YOUR MONEY

(17:00) Τουν – Βασιλεία Over 2,5 (1,60 στο Stoiximan.gr)

(19:00) Λάτσιο – Ρόμα G/G (1,70 στο Stoiximan.gr)

(19:00) Φρέντρικσταντ – Φόλο 1 (2,05 στο Stoiximan.gr)

(20:05) Τζουργκάρντεν – ΑΪΚ 1 (2,45 στο Stoiximan.gr)

(20:45) ΤΣΣΚΑ – Ρούμπιν 1 (1,56 στο Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK