Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Μεγάλα παιχνίδια (και) στο σημερινό πρόγραμμα. Αρσεναλ – Τσέλσι, Μπενφίκα – Πόρτο, Τορίνο – Γιουβέντους, Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ, όλα αυτά και πολλά περισσότερα αναλύονται από τη συντακτική ομάδα του Match Money, που καταλήγει στο τι πραγματικά αξίζει (και τι όχι...) να παιχτεί!

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(18:00) Αρσεναλ – Τσέλσι: Το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου, το οποίο πάντως πλέον έχει καθαρά χαρακτήρα γοήτρου. Η Τσέλσι κρατά και με τα δύο χέρια το πρωτάθλημα, η Αρσεναλ νίκησε με τα χίλια ζόρια τη Ρέντινγκ την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μεγάλη κόντρα των δύο προπονητών, του Βενγκέρ και του Μουρίνιο. Πολύ μεγάλη η κόντρα τους, με τον Πορτογάλο να μην έχει χάσει ποτέ στο πρωτάθλημα από τον Αλσατό! Αγωνιστικά, η Αρσεναλ έχει αμφίβολο τον Μερτεζάκερ, ενώ η Τσέλσι θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης με τον Ντρογκμπά, αφού Ντιέγκο Κόστα και Ρεμί μόνο με θαύμα θα είναι έτοιμοι. Στο διά ταύτα: οι αποδόσεις νίκης των «μπλε» είναι υπερβολικές. Ιδανικά στημένοι σε κάθε ντέρμπι (όπως και με τη Γιουνάιτεντ την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και νίκησαν 1-0), ο Μουρίνιο προκαλεί ιδιαίτερο εκνευρισμό στον Βενγκέρ, ενώ η Αρσεναλ σε κάθε σημαντικό παιχνίδι δείχνει ότι έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

PUBLIC BETS

(16:00) Λάτσιο – Κιέβο: Πολλοί έχουν σπεύσει... αναφανδόν στον άσο του 1,40. Η χτεσινή ήττα της Ρόμα δίνει την ευκαιρία στη Λάτσιο με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Κιέβο να ξεφύγει στο +3 από τη μισητή συμπολίτισσα και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για τη δεύτερη θέση. Αλλά υπάρχουν δυο-τρεις ενστάσεις που μας αποτρέπουν: πρώτη, η περίεργη παράδοση που έχει το συγκεκριμένο ζευγάρι και η «αλλεργία» στις νίκες των γηπεδούχων. Η Λάτσιο έχει κερδίσει μόλις 2 φορές στις 12 που υποδέχτηκε την Κιέβο, ενώ στην αντίθετη έδρα η Κιέβο έχει μόλις μία νίκη στις 13 φορές που φιλοξένησε τη Λάτσιο! Συνολικά 3 άσοι στα 25 ματς και στις δύο έδρες. Η δεύτερη «ένσταση» είναι οι απουσίες της Λάτσιο στη μεσαία γραμμή, θα λείψει η αμιγώς βασική τριάδα του άξονα (Μπίγλια, Παρόλο, Κατάλντι) και θα χρησιμοποιηθούν παίκτες παραγκωνισμένοι (Ονάζι, Λεντέσμα). Η τρίτη και τελευταία είναι η πολύ καλή άμυνα της Κιέβο, που έχει δεχτεί δύο γκολ στα τελευταία επτά ματς, το ένα από πέναλτι και το άλλο αυτογκόλ. Ασφαλώς και μπορεί να μιλήσει το κίνητρο στο φινάλε και η Λάτσιο να κερδίσει, ωστόσο το 1,40 δεν αποτελεί κάποια ευκαιρία.

(20:00) Σεβίλλη – Βαγιεκάνο: Η Σεβίλλη θέλει να προσπεράσει, έστω και προσωρινά, τη Βαλένθια στην κούρσα της τέταρτης θέσης, είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της και γενικά αήττητη στην έδρα της και έρχεται από πρόκριση στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ μεσοβδόμαδα. Ολα αυτά έχουν οδηγήσει σε μαζικά πονταρίσματα στον άσο. Σταθερά… απρόβλεπτη η Βαγιεκάνο, έχει 30 παιχνίδια χωρίς ισοπαλία και κάποιες ελπίδες για την έβδομη θέση, δεν θα κλειστεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Στο 1,61 το εκατέρωθεν σκοράρισμα.

(22:00) Θέλτα – Ρεάλ: Η Θέλτα παίζει καλή μπάλα, κυνηγάει την έβδομη θέση που ενδεχομένως να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο (αν η Μπαρτσελόνα πάρει το κύπελλο), η Ρεάλ είχε τον απαιτητικό προημιτελικό με την Ατλέτικο μεσοβδόμαδα και είναι χωρίς Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά. Ομως, η πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ ανέβασε τα κέφια της «βασίλισσας», που δεν έχει περιθώρια στραβοπατήματος, αφού η διαφορά της από την Μπαρτσελόνα από χθες είναι στους πέντε βαθμούς. Το διπλό στο 1,73 αποδεκτό.

MISSING LIST

(14:30) Νταντί Γιουν. – Σέλτικ: Είναι η έβδομη φετινή τους αναμέτρηση, με τη Σέλτικ να κερδίζει τα τρία τελευταία ματς, 2-0, 4-0 και 3-0, για Λιγκ Καπ, κύπελλο και πρωτάθλημα, αντίστοιχα! Δεν πατάει καλά η Νταντί Γιουνάιτεντ, από το Φεβρουάριο ως σήμερα (ή μάλλον από τη στιγμή που πούλησε Αρμστρονγκ και ΜακΚάι-Στίβεν στη Σέλτικ!), έχει ρεκόρ 1-1-7! Το έδειξε και στο New Firm ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Αμπερντίν, ενώ σήμερα έχει και τις απουσίες της στην επιθετική γραμμή, τον γκολτζή Τσίφτσι και τον παρτενέρ του Μπιλάτε. Με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία η Σέλτικ, είναι πλέον αγκαλιά με τον τίτλο.

(18:30) Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ: Τον παίχτη-ορχήστρα Ντε Μπρούιν και τους Βιεϊρίνια-Σούρλε είναι πολύ πιθανό να στερηθεί η Βόλφσμπουργκ, στο πολύ σημαντικό, για τους γηπεδούχους κυρίως, παιχνίδι του «Μπορούσια Παρκ». Με νίκη η Γκλάντμπαχ ανεβαίνει ξανά τρίτη, μετά τη χθεσινή απώλεια της Λεβερκούζεν, πρόκειται πάντως για ομάδα που δεν ρισκάρει και έτσι, ειδικά αν λείψει ο Ντε Μπρούιν, αποκτά προβάδισμα το under, που δίνεται σε τιμές αουτσάιντερ.

(20:00) Ράντερς – Κοπεγχάγη: Τέσσερις τραυματίες και ένας τιμωρημένος, συνθέτουν το απουσιολόγιο της Κοπεγχάγης. Ο λόγος για τους επιθετικούς Κορνέλιους, Τουτούχ, τον εξτρέμ Καντρίι, τον μέσο Πόουλσεν και τον στόπερ/χαφ Αμάρτι. Από τη δεύτερη θέση φαίνεται πως δύσκολα θα ξεκολλήσει (-11 από την πρώτη, +11 από την τρίτη) και στο μυαλό της έχει και τον ημιτελικό κυπέλλου, την Τετάρτη. Η τρίτη Ράντερς δεν κερδίζει εδώ και εφτά αγωνιστικές, μετρώντας τέσσερις σερί ισοπαλίες, έχει όμως την ευκαιρία της σήμερα και ο άσος δίνεται σε τιμές αουτσάιντερ.

(21:30) Τακουαρεμπό – Ρίβερ Πλέιτ: Με αμιγώς μαθηματικές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία έμεινε η Τακουαρεμπό, η οποία είναι πλέον εμφανές πως το «θαύμα» που χρειαζόταν δεν μπορεί να έρθει. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να αντιμετωπίσει μια ποιοτικότερες ομάδες έχοντας τρεις ή μπορεί και τέσσερις απουσίες βασικών, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η Ρίβερ Πλέιτ από την πλευρά της ονειρεύεται κορυφή και όσο συνεχίζει να κερδίζει έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά στην Τακουαρεμπό, αξίζει το διπλό του 2,15.

INSIDE INFO

(15:30) Ζβόλε – Αγιαξ: Η Ζβόλε προέρχεται από δύο ήττες, που συνοδεύτηκαν και από κακές εμφανίσεις. Με το μυαλό στο κύπελλο η γηπεδούχος, αφού σε μια εβδομάδα παίζει στον τελικό με αντίπαλο την Γκρόνινγκεν! Ο Αγιαξ έμεινε στο 0-0 με την Μπρέντα και ο Ντε Μπουρ τα έχωσε στους παίκτες του. Εχει χρωστούμενα, καθώς από τη Ζβόλε έχασε πέρσι στον τελικό του κυπέλλου και φέτος για το Σούπερ Καπ. Αποδεκτό το διπλό στο 2,22.

(16:00) Τορίνο – Γιουβέντους: Το μεγάλο ντέρμπι του Τορίνο με την έντονη αντιπαλότητα, τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει ένα και μόνο αφεντικό, τη Γιουβέντους. Η Τορίνο συμπλήρωσε 20ετία χωρίς νίκη (!), είχε κερδίσει τα δύο ντέρμπι της σεζόν 1994-95 και έκτοτε το απόλυτο... σκοτάδι. Και μάλιστα στο ματς του πρώτου γύρου σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δέκα παιχνίδια στα οποία είχε μείνει στο μηδέν. Η εκτίμηση πάντως είναι ότι θα γίνει μεγάλη μάχη σήμερα και τη στηρίζουμε στα εξής δεδομένα: η Γιουβέντους δεν «καίγεται» και ιδιαίτερα για τη νίκη, καθώς είτε τώρα είτε στο επόμενο παιχνίδι θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο ενώ προέρχεται και από μεγάλη προσπάθεια και πρόκριση με το 0-0 στη Μονακό. Λογικό είναι να υπάρξει μια σχετική χαλάρωση και η Τορίνο θα έχει περισσότερη θέληση και «δίψα». Δύσκολα βέβαια να κοντράρεις τη Γιουβέντους στη δεδομένη χρονική στιγμή, όταν έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία δέκα επίσημα ματς, ωστόσο μέχρι την ισοπαλία του 3,30 το ρίσκο μας μπορεί να φτάσει.

(17:30) Αλταχ – Αούστρια: Βάσει... ονομάτων έχουν βγει εδώ οι αποδόσεις, που δίνουν φαβορί την (7η) Αούστρια. Μόνο που η (3η) Αλταχ διαθέτει την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος με οχτώ σερί νίκες, στη βαθμολογία βρίσκεται 14 πόντους πάνω και οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν κερδίσει στις εφτά τελευταίες εξόδους τους (0-4-3) έχουν και ημιτελικό κυπέλλου την Τετάρτη... Ο άσος στο 2,90.

(18:00) Αλμερία – Εϊμπαρ: Εξάποντο παραμονής στο «Μεντιτεράνεο», με την Αλμερία να είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης χάρη στο γκολ άβερεϊτζ (και μέχρι την ώρα που θα αγωνιστεί μπορεί κι εντός αυτής, αφού παίζει νωρίτερα η ισόβαθμή της, Λα Κορούνια) και την Εϊμπαρ, ελέω του κακού δεύτερου γύρου, ένα τρίποντο μακριά. Τρία ματς στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων ο Σέρτζι, δύο ήττες, μία νίκη, στο 3-0 επί της Γρανάδα εντός έδρας, που μπορεί να αποτελέσει «φάρο» για το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι. Ο άσος στο 2,15.

(18:00) Λανς – Μονακό: Η Μονακό έχει μοναδική ευκαιρία να αγκαλιάσει την τρίτη θέση. Ο αποκλεισμός από τη Γιουβέντους έφερε κάποια στεναχώρια αλλά όχι και μεγάλη απογοήτευση. Είχε τον καιρό να ανασυνταχθεί και αυτό φαίνεται τουλάχιστον από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Εκτός έδρας αποδίδει πάντα καλύτερα και έρχεται με φόρα από τέσσερα σερί διπλά με ομάδες από τα χαμηλά της βαθμολογίας, όπως και η Λανς. Μοναδικό πρόβλημα της Μονακό η απουσία του Τουλαλάν. Η Λανς έχει τελειώσει, πλέον το πήρε απόφαση και παίζει για τη φανέλα. Σύμμαχός της ο κακός αγωνιστικός χώρος που κρατάει χαμηλά τα σκορ αφού δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Πάντως το διπλό στο 1,65 είναι αξιόλογο και δεν θα μπορούσε να είναι παραπάνω.

(19:00) Μπενφίκα – Πόρτο: Μεγάλο και το πλέον καθοριστικό ματς στη μάχη του τίτλου. Το… φάντασμα του Μονάχου εμποδίζει τις σκέψεις υπέρ της Πόρτο, που πάντως έπειθε περισσότερο το προηγούμενο διάστημα ότι μπορεί να βάλει φωτιά στην κορυφή. Αλλά η ψυχολογία πλέον δεν είναι ιδανική μετά τον βάναυσο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είχε και λιγότερες μέρες να γεμίσει τις μπαταρίες της. Για την Μπενφίκα και η ισοπαλία θα θεωρηθεί κέρδος, αλλά η νίκη θα της δώσει από τώρα τον τίτλο (θα πάει στο +6, θα υπερτερεί στην ισοβαθμία και μένουν τέσσερις αγωνιστικές). Χαρακτηριστικό ότι οι «αετοί» δεν χάνουν για το πρωτάθλημα στο «Ντα Λουζ» τουλάχιστον τρία χρόνια, ύστερα από ένα 2-3 από την… Πόρτο τον Μάρτιο του 2012. Δύσκολο να μπλέξουμε με σημείο. Απλά το αφήνουμε στο G/G λόγω εκατέρωθεν σημαντικής ποιότητας.

(19:00) Φιορεντίνα – Κάλιαρι: Στην Κάλιαρι ανέλαβε νέος προπονητής, ο Τζιανλούκα Φέστα στη θέση του παρωχημένου Ζντένεκ Τζέμαν, ωστόσο δεν προλαβαίνει να σώσει κάτι στη χρονιά των Σαρδηνών, με τον υποβιβασμό να είναι υπόθεση μόνο μαθηματικής επιβεβαίωσης. Η Φιορεντίνα προέρχεται από την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με το 2-0 επί της Ντιναμό Κιέβου και το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα προέρχεται από απρόσμενο 0-1 από τη Βερόνα θα κάνει την ομάδα του Μοντέλα πιο υποψιασμένη και με τον προπονητή να περιορίζει το ροτέισον. Ο άσος στο 1,47 μπορεί να αποτελέσει στήριγμα, με την Κάλιαρι να μετρά μόλις δύο ισοπαλίες στα τελευταία 11 ματς. Και στη Φλωρεντία έχει κακή παράδοση, με 18 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες στα τελευταία 20 ματς εκεί.

(19:15) Σαραγόσα – Νουμάνθια: «Ντέρμπι του Μονκάγιο», που είναι το βουνό που χωρίζει τις δύο περιοχές. Ή αλλιώς, κόντρα δύο εξαιρετικά φιλικών συλλόγων με αδερφοποιημένους οπαδούς. Ενα ματς-γιορτή, αλλά με σημαντικό ρόλο στη βαθμολογία. Η Σαραγόσα δεν είναι στα καλά της εδώ και καιρό, αλλά και η Νουμάνθια λίγο καλύτερα είναι. Θεωρητικά καίγεται περισσότερο για πλέι οφ η Σαραγόσα, αλλά η χθεσινή ήττα της Πονφεραδίνα, διατηρεί ζωντανή και τη Νουμάνθια για αυτό. Ελαφρύ προβάδισμα στον άσο του 2,05.

(19:30) Πανιώνιος – Ολυμπιακός: Πρωταθλητής και βαθμολογικά αδιάφορος ο Ολυμπιακός, ροτέισον προανήγγειλε ο Περέιρα, καλές οι σχέσεις με τον Πανιώνιο και το διπλό βρίσκεται στο εξωπραγματικό (για τη διαφορά επιπέδου που χωρίζει τις δύο ομάδες) 2,00... Ενα διπλό που είχε ανοίξει στο 1,50-1,60, φαίνεται πάντως πως πολύς κόσμος πιστεύει στην έκπληξη.

(21:30) Φένιξ – Ράμπλα: Παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που δίνουν μάχη για την παραμονή, με τη Ράμπλα να έχει μεγάλη ευκαιρία να βγει για πρώτη φορά από τη ζώνη του υποβιβασμού στην αντίστοιχη βαθμολογία. Από την άλλη, η Φένιξ σε περίπτωση νίκης, παίρνει σημαντική ανάσα, αγγίζοντας κατά το μέτρο του δυνατού τη σωτηρία της. Σε περίπτωση ήττας ωστόσο, είτε για τη μία, είτε για την άλλη, οι συνέπειες μπορεί να αποδειχθούν από άσχημες μέχρι και καθοριστικές. Πιθανός ο συμβιβασμός με την ισοπαλία, ασχέτως αν δεν εξυπηρετεί απόλυτα καμιά τους. Το Χ πληρώνει 3,40.

(22:30) Ουν. Κατόλικα – Ντεπ. Ικίκε: Μάχη τίτλου μέχρι τέλους δίνει η Ουν. Κατόλικα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μεγάλο διπλό (3-0) επί της Κόλο Κόλο στο κλάσικο και θέλουν να μεταφέρουν την αγωνία κατάκτησης τίτλου στην τελευταία αγωνιστική, ελπίζοντας σε ένα στραβοπάτημα της Κομπρεσάλ. Σύνολο με φουλ επιθετική νοοτροπία που δεν σταματά να τρέχει η Κατόλικα, θεωρούμε πως θα μπει πολύ δυνατά και σε αυτή την αναμέτρηση με στόχο το γρήγορο γκολ που θα απομακρύνει το άγχος από τα πόδια της. Διαθέτει την ποιότητα να πάει με προβάδισμα στο ημίχρονο με το συγκεκριμένο στοίχημα να πληρώνει 1,80.

(01:00) Ντεπ. Κάλι – Πατριότας: Επειτα από δύο θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα κόντρα σε Μεντεγίν και Σάντα Φε, η Ντεπ. Κάλι επιστρέφει μπροστά στο κοινό της. Οι γηπεδούχοι έχουν ισχυρό κίνητρο νίκης για απόψε, μιας και αν κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς θα βρεθούν μία ανάσα από τη διασφάλιση θέσης στα πλέι οφ του Απερτούρα. Δυναμικό σύνολο με ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, είναι δίκαιο φαβορί κόντρα σε μία Πατριότας που ναι μεν παλεύει για την είσοδό της στην οκτάδα, ωστόσο δεν σκοράρει στις τέσσερις πιο πρόσφατες εξόδους της. Κρατάμε τον άσο σε απόδοση 1,53.

PUT YOUR MONEY

(15:30) Ζβόλε – Αγιαξ 2 (2,22 στον Stoiximan.gr)

(17:30) Αλταχ – Αούστρια 1 (2,90 στον Stoiximan.gr)

(18:00) Αλμερία – Εϊμπαρ 1 (2,15 στον Stoiximan.gr)

(18:00) Λανς – Μονακό 2 (1,65 στον Stoiximan.gr)

(21:15) Τακουαρεμπό – Ρίβερ Πλέιτ 2 (2,15 στον Stoiximan.gr)

(22:00) Θέλτα – Ρεάλ 2 (1,73 στον Stoiximan.gr)

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK