Οι προτάσεις του κουπονιού της Πέμπτης

Ευρωπαϊκής εβδομάδας συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ με την πολύ ενδιαφέρουσα νοκ άουτ φάση του. Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό στο Κίεβο κόντρα στην Ντνιέπρ, πολλά δυνατά και αμφίρροπα ζευγάρια απαρτίζουν το σημερινό χορταστικό πρόγραμμα. Το Match Money σε συνεργασία με το Contra.gr, ψάχνουν, αναλύουν και σας προτείνουν.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Πέμπτης

MATCH OF THE DAY

(20:00) Ντνιέπρ – Ολυμπιακός: Χωρίς να αποτελεί στόχο της, η Ντνιέπρ προκρίθηκε από τον όμιλο ως δεύτερη πίσω από την Ιντερ. Πήρε το «εισιτήριο» κατά κύριο λόγο εξ αιτίας της λάθος απόφασης του διαιτητή Ζελίνκα να ακυρώσει ως οφσάιντ κανονικό γκολ της Καραπάγκ επί της Ιντερ στις καθυστερήσεις και σε δεύτερο πλάνο, χάρη στη νίκη της επί της Σεντ Ετιέν στο Κίεβο (1-0). Σε απραξία λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα από τις 06/12, επόμενη εγχώρια υποχρέωση στη 01/03. Φορτωμένο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, στο μυαλό του εκτός από το σημερινό, υπάρχει φυσικά και το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ένα ματς που μπορεί να κρίνει και τυπικά το φετινό τίτλο. Μπορεί η Ντνιέπρ να μην αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, όμως ο άσος σε ρόλο αουτσάιντερ στο 3,00 (με μηδενική γκανιότα στο Stoiximan) είναι μεγάλος και έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον. Πιο συντηρητικά, θέση έχει και το Draw no Bet στο 2,00, αφού είναι παιχνίδι με πολλή ισοπαλία μέσα του.

PUBLIC BET

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν "όλοι". Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(20:00) Τορίνο – Μπιλμπάο: Μετά από 20 χρόνια η Τορίνο επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα κατάφερε πολύ καλά, παίρνοντας την πρόκριση για τα νοκ-άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Τζαμπιέρο Βεντούρα είναι σε καλή φόρμα, τρέχοντας αήττητο δέκα αγώνων (5-5-0) στο πρωτάθλημα, αν και στο τελευταίο της παρουσιάστηκε με το μυαλό στην Μπιλμπάο και παραχώρησε 1-1 στην Κάλιαρι. Δεν έχει σημαντικές απουσίες η Τορίνο, ποντάρει στην καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ενώ ο Βαλβέρδε στην Μπιλμπάο άφησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς παίκτες. Πάντως ο άσος στο 2,30 είναι πεσμένος, πριν δύο μέρες βρισκόταν και στο 2,60., μάλιστα σαν σημείο είναι μακράν το πιο φορτωμένο από τις αναμετρήσεις του Γιουρόπα Λιγκ. Η έλλειψη εμπειρίας της Τορίνο από ανάλογης σημασίας αγώνες μας στρέφει προς την ισοπαλία του 3,15 στο Stoiximan. Πολύ υποτιμημένο το under του 1,50, λογικό πάντως για ένα εκτιμώμενα σφιχτό παιχνίδι.

INSIDE INFO

(20:00) Ααλμποργκ – Μπριζ: Η Ααλμποργκ τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο. Είχε χρόνια να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη και αυτό αντισταθμίζει τη μέτρια φετινή παρουσία στο πρωτάθλημα, στο οποίο βρίσκεται στην έκτη θέση. Εχει να δώσει επίσημο ματς από τις αρχές Δεκέμβρη, το πρωτάθλημα της επαναρχίζει το προσεχές Σάββατο. Στην Μπριζ εξαρχής διοίκηση και τεχνικό επιτελείο είχαν ξεκαθαρίσει πως ο μεγάλος στόχος της σεζόν είναι το πρωτάθλημα. Ωστόσο, η βατή κλήρωση με την Ααλμποργκ αφήνει ορθάνοιχτη την προοπτική της Ευρώπης. Αήττητη φέτος στα ευρωπαϊκά της, (7-3-0). 4-1-0 ο απολογισμός της εκτός έδρας, μόλις ένα γκολ παθητικό. Η Ααλμποργκ είναι η τρίτη ομάδα από τη Δανία που συναντά στον δρόμο της φέτος. Στα προκριματικά απέκλεισε την Μπρόντμπι με συνολικό σκορ 5-0, ενώ με την Κοπεγχάγη έφερε 0-0 στο Μπριζ και κέρδισε 4-0 εκτός έδρας Κάτι οι αγωνιστικοί ρυθμοί της Μπριζ και κάτι η παράδοση κόντρα σε δανέζικες ομάδες που έχει χτίσει φέτος, κάνουν ελκυστικό το διπλό του 2,10.

(20:00) Γ. Μπόις – Εβερτον: Η Γ. Μπόις στο συνθετικό της βγάζει τα καλά της στοιχεία και έχει σημειώσει σημαντικές νίκες. Στο πρόσφατο παρελθόν κέρδισε και αρκετά σημαντικά ευρωπαϊκά ονόματα ενώ φέτος από την ώρα που ξεκίνησε στις προκριματικές φάσεις του Γιουρόπα Λιγκ μέχρι σήμερα κέρδισε και τα πέντε παιχνίδια που έδωσε. Ανάμεσα στα θύματά της ήταν και η Νάπολι. Σε φόρμα στο ξεκίνημα του β’ γύρου, κέρδισε την τελευταία αγωνιστική με 4-2 την Γκρασχόπερς ενώ εξακολουθεί και σκοράρει συνεχώς ο Γάλλος φορ Οαρό. Ο Οαρό σκόραρε στα 5/6 παιχνίδια του ομίλου. Η Εβερτον αν και είναι το μεγάλο όνομα του ζευγαριού βρίσκεται σε κακή φόρμα και δεν πείθει καθόλου στα τελευταία της παιχνίδια. Ο άσος στο 3,00 του Stoiximan αξίζει μια δεύτερη ματιά.

(20:00) Ρόμα – Φέγενορντ: Το εντυπωσιακό και απίστευτο στατιστικό είναι το εξής: η Ρόμα έχει να κερδίσει εντός έδρας από τις 30 Νοεμβρίου του 2014, όταν είχε επικρατήσει 4-2 της Ιντερ. Εκτοτε σε οκτώ ματς (για όλες τις διοργανώσεις) έφερε έξι ισοπαλίες (η μία με την Εμπολι για το κύπελλο, νίκησε 2-1 αλλά στην παράταση) και ηττήθηκε δύο φορές (οδυνηρές και οι δύο, με 2-0 από Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα, αποκλεισμοί από Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο αντίστοιχα). Την Κυριακή δεν κατάφερε μάλιστα να κερδίσει ούτε την ουραγό και… ημιδιαλυμένη Πάρμα, μένοντας στο 0-0. Αυτό δείχνει σοβαρό πρόβλημα, αγωνιστικό και ψυχολογικό, με αυτά τα δεδομένα ο άσος στο 1,53 απορρίπτεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

(20:00) Τραμπζονσπόρ – Νάπολι : Από τις καλύτερες επιθέσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα διαθέτει η Τραμπζόν, από την άλλη όμως είναι αφελής στην άμυνα με 1,6 γκολ παθητικό κατά μέσο όρο. Η Νάπολι έρχεται από σφαλιάρα κόντρα στο Παλέρμο, αν πιεστεί είναι ικανή για το πιο φτηνό λάθος. Εχει κρατήσει μόλις 6 φορές το μηδέν πίσω στα 24 πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει 6 Over στα 7 τελευταία. Καλό στο 1,95 το Over, ενώ σε συνδυασμό με το G/G πληρώνει 2,30.

(22:05) Αγιαξ – Λέγκια: Για τον Αγιαξ το να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη, είναι ο σημαντικότερος στόχος αυτή τη στιγμή, στην προσπάθεια να σωθεί η σεζόν και μετά τις απώλειες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα. Εκτός ολλανδικού κυπέλλου, ουσιαστικά εκτός τίτλου, καθώς ήταν καταστροφική η πορεία μετά την επανέναρξη της λίγκας τον Ιανουάριο. Την Κυριακή επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, πήρε δίκαια με 4-2 την Τβέντε στο Αμστερνταμ, ενώ πλέον έχει και καλές επιστροφές σημαντικών βασικών. Η Λέγκια ήταν η ευχάριστη έκπληξη στη φάση των ομίλων (πρώτη και με διαφορά), όμως μετά τη δίμηνη αγωνιστική αποχή, δεν έχει εμφανιστεί με καλό πρόσωπο στα δύο ως τώρα επίσημα παιχνίδια της (ισοπαλία/ήττα). Στο 2,00 και κάτω από τα δεδομένα, ο άσος είναι ένα σωστό φαβορί.

(22:05) Βιγιαρεάλ – Σάλτσμπουργκ: Εξαιρετική πορεία φέτος για τη Βιγιαρέαλ σε πρωτάθλημα (έκτη) και Ευρώπη, μόλις την Κυριακή έσπασε το σερί των 28 συνεχόμενων παιχνιδιών της με γκολ υπέρ της. Πρωτοπόρος στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ, έκανε σούπερ εμφανίσεις στον όμιλο. Αμφότερες με μεγάλες επιθετικές αρετές, λογικό φαβορί οι Ισπανοί, κοντά ο άσος (1,57) και το over (1,55).

(22:05) Γκινγκάμπ – Ντ. Κιέβου: Η Γκινγκάμπ έχει ήδη πετύχει τη μεγαλύτερη υπέρβαση της ιστορίας της αφού σε κανένα σημείο δεν έθεσε στόχο την πρόκριση αλλά τελικά την πήρε παλικαρίσια. Σε σταθερά καλά επίπεδα από το Δεκέμβριο πήρε τις αποστάσεις της από την ουρά, μπορεί να συγκεντρωθεί στο ευρωπαϊκό και να μην το αντιμετωπίσει διαδικαστικά και έχοντας το μυαλό αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Με πέντε νίκες και μόλις μια ήττα η Ντ. Κιέβου, η οποία είναι η μοναδική φετινή (!), ήταν το απόλυτο αφεντικό του 10ου ομίλου. Εκπληκτική σεζόν εντός συνόρων, παραμένει πρωτοπόρος και αήττητη, με το πρωτάθλημα να τελεί υπό χειμερινή διακοπή από τις 5 Δεκεμβρίου και να επαναρχίζει την 1η Μαρτίου. Ενθουσιασμός στη γηπεδούχο, η οποία πάντως δύσκολα θα παρασυρθεί ώστε να διατηρήσει τις πιθανότητές της ζωντανές, μεγαλύτερη εμπειρία στους φιλοξενούμενους, δύσκολα θα ανοίξει το ματς και τα 2-3 γκολ στο 2,00 έχουν καλές πιθανότητες.

( 22:05) Σέλτικ – Ιντερ: Δυο βαριές ευρωπαϊκές φανέλες, σε μια σκληρή αρένα, σε ένα ματς με εσάνς… Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει βρει τα πατήματά της η Σέλτικ, έχει ανέβει ψυχολογικά, της έχουν λείψει τα μεγάλα ματς. Ο Ντέιλα τονίζει πως η Σέλτικ, που έχει μπει φουριόζα στο 2015 με 8 σερί νίκες, θα βγει επιθετικά. Η Ιντερ έφτασε στη Γλασκώβη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μόνο κάποιες μακροχρόνιες απουσίες. Παρών ο πρώτος της σκόρερ Ικάρντι, που λόγω ασθένειας έχασε το ματς πρωταθλήματος, ο Μαντσίνι προτίθεται να παρατάξει βασική ενδεκάδα και τόνισε πως τα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι κρίσιμα, καθώς οι βρετανικές ομάδες μπαίνουν πάντα πολύ δυνατά για να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα-έδρα. Πιθανό το αμφίσκορο στο παιχνίδι, η εικόνα και το στυλ της Σέλτικ στα εντός ευρωπαϊκά ματς εμπεριέχει ρίσκο και επιθετικότητα στον όμιλο είχε 5/6 στο G/G, παίζει το αμφίσκορο στο 1,80.

PUT YOUR MONEY

(20:00) Ντνιέπρ – Ολυμπιακός 1 DNB (2,00 στο Stoiximan.gr)

(20:00) Ααλμποργκ - Μπριζ 2 (2,10 στο Stoiximan.gr)

(20:00) Τραμπζονσπόρ – Νάπολι Over 2,5 ( 1,95 στο Stoiximan.gr)

(22:05) Αγιαξ - Λέγκια 1 ( 2,00 στο Stoiximan.gr)

(22:05) Σέλτικ – Ιντερ G/G ( 1,80 στο Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK